پیشگفتار
در مقالههای قبل آموزش نصب وردپرس را بر روی هاست و نصب وردپرس برروی لوکال را فرا گرفتید. اکنون زمان آن فرارسیده است که زمان کار با وردپرس را یاد بگیریم. ما قصد داریم در چند مقاله وردپرس را آموزش دهیم. در وردپرس ما با بخش مدیریت آن برای طراحی راهاندازی سایت سروکار داریم. و در ابتدا باید اجزا و منوهای بخش مدیریت را به خوبی بشناسیم و بعد بتوانیم به سمت آموزش پیشرفته وردپرس برویم.
با ما همرا باشید….
آموزش وردپرس
در این آموزش ما قصد داریم تا بخش مدیریت را کامل توضیح دهیم. به از نصب وردپرس، باید به بخش مدیریت سایت رفته که از طریق وارد کردن URL بخش مدیریت است. بدین صورت که نام سایت خود را بنویسید، سپس wp-admin را اضافه کنید. سپس صفحه باز شده که باید نام کاربری و رمز عبوری که هنگام نصب وردپرس وارد کردهاید را وارد نمائید. بعد از آن وارد صفحه نخست میشوید.
پیشخوان
در قسمت پیشخوان ما میتوانید صفحه اصلی بخش مدیریت را مشاهده کنید، که در این صفحه. از قسمت بالای آن با استفاده از گزینه تنظیمات صفحه، میتوانید مشخص کنید چه مواردی به شما نمایش داده شود. در قسمت دیگر پیشخوان میتوانید تمام بروزرسانیها را مشاهده نمائید. و آپدیتهای افزونهها، قالبها و حتی خود وردپرس را مشاهده کنید و انجام بدهید.
نوشتهها
نوشتهها مطالبی است که شما میخواهید در سایت خود قرار میدهید و کاربران خود ارائه دهید، این مطلاب میتوانند مقاله، توضیحات محصول، خبر و هر چیز دیگری باشد. در هر نوشته شما می توانید از عکس، فیلم و … نیز استفاده نمائید.
در بخش نوشتهها علاوه بر اینکه میتوانید یک نوشته ایجاد نمائید؛ میتوانید دستهها و برچسبهای جدید ایجاد کنید. اما دسته یا برچسب چیست؟
هر سایت مطالب گوناگونی دارد، که برای مرتب سازی مطالب ما دستهها را ایجاد میکنیم و نوشته ها را در دسته مزبوط به خودشان قرار می دهیم. مثلا یک بخشی از سایت ما برای اخبار روز تکنولوژی است برای این منظور ما یک دسته اخبار ایجاد میکنیم. و برچسبها موضوع آن مطلب را بیان میکنند، اینکه آن نوشتهای که ما ایجاد کردیم چه موضوعاتی را در بر میگیرد.
رسانه
در این بخش میتوانید تصویر، ویدئو، صدا و… را آپلود کنید و در سایت استفاده نمائید. که رسانهها تاثیر بسزایی در سئو سایت شما دارد.
برگهها
هر صفحهای از سایت یک برگه است. به عنوان مثال صفحه اول یکه برگه است؛ و یا صفحه مقالات و یا اخبار هم یک برگه است. ما در هر برگه میتوانیم نوشتهها، و یا مطالب دلخواه خود را قرار دهیم.
نمایش
در قسمت نمایش ما قالب سایت را مشخص میکنیم. قالبهای بسیاری وجو دارد که شما میتوانید با توجه به نوع سایت خودتان از آنها استفاده کنید. قسمت بعدی فهرست ها و منوهای سایت شماست که میتوانید از قسمت فهرست آنها را مشخص نمائید. قسمت بعدی ابزارک است که با استفاده از این قسمت میتوانید فوترها و سایدبار ها را تعیین کنید و مشخص کنید چه چیزهای در این قسمت ها قرار بگیرد.
افزونهها
افزونهها یا پلاگینها کدهای نوشته شده آماده هستن که کار ما را برای طراحی سایت راحت کرده است، مثلا برای فرم ساختن با استفاده از یک افزونه به راحتی میتوان این کار را انجام داد.که در این قسمت شما میتوانید افزونهها را نصب کیند و مدیریت نمائید.
کاربران
کاربران مختلفی در سایت هستن که هر کدام سطح دسترسی متفاوتی دارند. ما در این قسمت هم میتوانیم سطح دسترسی را مدیریت کنیم و هم خود کاربران را مدیریت کنیم.
ابزارها
در این قسمت میتوانید ابزارهای وردپرس را ببینید، مثلا ابزار برون ریزی و درون ریزی در این قسمت است.
تنظیمات
در این قسمت تنظیمات منوها و وردپرس را انجام میشود. مثلا برای آدرس URL یا نوشتن، خواندن، رسانهها و .. را در این قسمت انجام میدهیم.