آیا نیازمند تحول در کسب و کارتان هستید؟
همه چیز را در مورد بیزینس کوچینگ بدانید
کوچینگ چیست؟
برای شناخت کامل بیزینس کوچینگ یا کوچینگ کسب و کار ابتدا یک تعریف خیلی کوتاه از مفهوم کوچینگ بیان می کنم. کوچ یا همان رهیار به مراجع کمک می کند که نقاط قوت و توانایی های خود را شناسایی کند و آن ها را در بهترین فرصت پیش رو بکار گیرد تا مطلوب ترین نتیجه دست یابد. تقسیم بندی های مختلفی از منابع متفاوت برای کوچینگ وجود دارد. اما بهترین دسته بندی برای کوچینگ می تواند دسته بندی زیر باشد
- کوچینگ سازمانی (Organizational Coaching)
- کوچینگ رهبری (Leadership Coaching)
- کوچینگ مسیر شغلی (Career Coaching)
- کوچینگ زندگی (Life Coaching)
- کوچینگ اجرایی (Executive Coaching)
- کوچینگ کسب و کار (business Coeching)
کوچینگ کسب و کار چیست؟
چه در حال راه اندازی یک کسب و کار کوچک باشید و چه به فکر ایجاد یک کسب و کاربسیار بزرگ در سطح بین الملل، کوچینگ کسب و کار را فراموش نکنید. بسیاری از افراد فکر می کنند که بیزینس کوچینگ فقط برای کسانی مناسب است که می خواهند یک استارت آپ راه اندازی کنند. اما شاید دانستن این نکته جالب باشد که بیش از 40% شرکت های بزرگ معرفی شده در مجله فورچون از یک تیم کوچ حرفه ای برای دست یابی اهداف خود استفاده می کنند. در کوچینگ کسب و کار (business coaching)، کوچ یا رهیار ، صاحبین کسب و کار را در بخشهای مختلف کسب و کار یاری می کند تا آن ها بتوانند با یافتن مسیر درست و فرصت مناسب به سمت اهداف جدیدشان حرکت کنند و با صرف کمترین هزینه به آن ها دست یابند.
فرایند کوچینگ در کسب و کار به مالکان کسب و کار ها کمک می کند تا به صورت منحصر به فرد و در حوزه تخصصی کسب و کار خود از راهنمایی ها، توصیه ها و مشاوره های یک فرد خبره به نام کوچ یا رهیار کمک بگیرد. در واقع استفاده از کوچینگ کسب و کار مانند گرفتن یک شریک با تجربه است با این تفاوت که در سودآوری شریک نیست.
بنابراین می توان گفت در بازار رقابتی امروز صاحبین کسب و کار ها برای حفظ حرکت رو به جلو در عرصه کسب و کار خود ناچار به استفاده متدهایی همچون کوچینگ کسب و کار می باشند.
کوچینگ کسب چه خدماتی به صاحب کسب و کار ارائه ی دهد؟
یک کوچ کسب و کار در حوزه تخصصی خود، به مالک کسب و کار آموزش می دهد، هر نوع سوال یا مساله ای که برای آن ها پیش آمده را پاسخ می دهدو اطلاعات بروز شده و ضروری را در اختیار آن ها قرار می دهد.. کوچ کسب و کار ابتدا برای صاحب کسب وکار اهدافی قابل دسترسی را تعیین میکند. سپس با بکار گیری تکنیک ها و روش های جدید او را در مسیر درست برای رسیدن به هدف قرار می دهد.
ویژگی های یک کوچینگ کسب و کار خوب
- شناخت نقاط ضعف و قوت کسب و کار
- شناخت ریسک های احتمالی و اولویت بندی آن
- برنامه ریزی مالی
- انتخاب تیم کاری خبره
برای تبدیل شدن به یک بیزنس کوچ حرفه ای و تخصصی نیازمند مهارت آموزی و یادگیری متد های کوچینگ و مربیگری کسب و کار در رشته های مختلف می باشیم.
با ما همراه شوید…
نویسنده : سمیه نادری یگانه
مدرس و مشاور کسب و کار و عضو دپارتمان اقتصادی گروه تحقیقاتی هوش ثروت
09127483722
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید