ارتباط موثر و موفق چگونه ارتباطی است؟؟
داشتن مهارت ارتباطی برای هر فرد در زندگی یک امر حیاتی است. ارتباط موثر و موفق مهمترین مهارت است. شما دایما در حال تعامل و ارتباط هستید. هیچ زمانی برای انجام تمرینات و کار کردن روی مهارتهای ارتباطی و فنبیان دیر نیست و همیشه باعث بهبود کیفیت زندگی میشود. مهارتهای فن بیان و ارتباطی شامل گفتگو و مذاکرات است. چون به تمام قسمتهای زندگی مثل کار، تحصیلی، شخصی و زندگی اجتماعی کمک میکند.
ارتباط موثر به چه معناست؟
برای یک ارتباط موثر و موفق باید انتقال احساسات و افکار کاملا دوطرفه باشد.
طبق تحقیقات انجام شده پیامها از طریق صدا و حرکات بدن انتقال داده میشود؛ پس باید در ارتباطات علاوه بر انتخاب مناسبترین کلمات به حرکات بدن و صدا هم توجه کامل داشت و همچنین مدیریت احساسات هم شرط دیگر داشتن ارتباط موفق است. به این معنا که کاملا به نحوهی بیان احساساتی مثل عصبانیت، ناراحتی، ترسها و نفرت، تعجب، خوشحالی و لذت آگاه باشید و کاملا مسلط به کنترل و مدیریت آنها در شرایط متفاوت باشید.
اهمیت ارتباط خوب و موثر چیست؟
باعث ایجاد تاثیرگذاری بیشتر و بهتر میشود و باعث گستردهتر شدن ارتباطات خواهد شد. در هر شرایط و در هر موقعیت اجتماعی که باشید باعث موفقیت بیشتر در همهی جنبههای زندگی خواهد شد.
راهکارهای بهبود بخشیدن ارتباطات:
برای تمرین کردن این مهارت مهم ارتباطات روزانه و دقت در رفتار و نوع صحبت کردن افراد مختلف است. این تمرینات را در مواقع مختلف ارتباط و تعاملات خود انجام دهید. با انجام این تمرین، شما آمادگی ارتباط برقرار کردند را در محیطهای مختلف پیدا میکنید.
1.تماس چشمی:
در هرصورت چه زمانی که گوش می کنید و چه زمان صحبت کردن به چشم های طرف مقابل نگاه کنید زیرا این تماس چشمی باعث موفقیت آمیز ترشدن ارتباطات شما خواهد شد. تماس چشمی و حرکات سر به معنای تایید بیانگر علاقه و توجه بیشتر شما به موضوع گفتگو خواهد شد..
2. آگاهی از زبان بدن:
بدن گاهی راستگوتر از کلمات است. کاملا به بدن خود و نحوهی ابراز احساسات و علائم آن در مواقع متفاوت آگاهی پیدا کنید، اینکه در هر شرایطی چه پیامی را انتقال میدهد.
از دست و حالات صورت و بدن بنابر شرایط مختلف و بجا استفاده کنید.
مقالهی زبان بدن را در همین سایت میتوانید مطالعه کنید.
3. یک پیام واحد و مشخص:
توجه داشته باشید که بین کلمات ، زبان بدن و لحن و صدا هماهنگی وجود داشته باشد و همه یک پیام واحد را انتقال دهند.
4. تسلط بر ذهنیت خود:
ذهنیت هر فرد بر روابط بسیار تاثیرگذار است. پس دربارهی هیچ فرد و رابطهای قضاوت نداشته باشید. به طور آگاهانه صداقت، صبوری و ادب و نذاکت را انتخاب کنید. همانطور که دوست ندارید به شما بیاحترامی شود به دیگران بیاحترامی نکنید و همچنین نسبت به احساسات دیگران بیتفاوت نباشید.
5. شنوندهی فعال باشید:
در گفتگو به صورت دو طرفه و فعالانه شرکت داشته باشید. خوب گوش کردن را بیاموزید. خوب گوش کردن باعث شناخت بهتر از فرد مقابل میشود. باعث جلوگیری از سوء تفاهمها از عدم درک و قضاوت نادرست و بدون شناخت میشود.
6. به طور شمرده صحبت کنید:
کلمات را به صورت نا مفهوم ادا نکنید. میزان شایستگی اجتماعی از نحوهی بیان کلمات سنجیده میشود. آرام و شمرده صحبت کنید. سریع صحبت کردن گاهی نشانگر تنش درونی میباشد. برای آرام و ملایم صحبت کردن و یکنواخت نبودن صدا تمرین داشته باشید.
پیشنهاد میکنم؛ کتاب فن بیان و گفتگو را مطالعه کنید.
7. مثبت اندیش باشید:
ذهن مثبت در همهی جنبههای زندگی ضروری است.
ذهن اغلب تمایل به تمرکز روی نکات منفی دارد. بنابراین بسیار مهم است که آگاه باشید که نظرات و گفتگوی مثبت داشته باشید.
8. تماما خودتان باشید:
شده تا بحال با کسی صحبت کنید که احساس میکنید خود واقعیاش نیست؟
این راه غلط و انتخاب خوبی نیست. پس در روابط کاملا خودتان باشید و به دیگران هم فرصت دهید تا خودشان باشند، به این روش ما یک قدم بزرگ در ارتباط موثر برداشتیم.
9. از ارتباطات خود احساس خوبی داشته باشید:
به ارتباطات خود به شکل ابزار نگاه نکنید. سعی کنید که ارتباطات خود را با صمیمیت، شوخ طبعی لذتبخش کنید؛ تا هم خودتان و هم دیگران از ارتباط موثری داشته باشید و شما هم با شخصیت کاریزماتیک و با روابط عمومی بالا شناخته شوید و دیگران هم از ارتباط با شما پر از حس خوب باشند.
10. فهم و درک از حالات صورت:
هوش هیجانی برای مدیریت احساسات بسیار مهم است. به حالات چهرهی دیگران دقت کنید.
چشمها هرگز دروغ نمیگویند. همیشه به صورت و چشمهای طرف مقابل نگاه پراز حس خوب داشته باشید.
11. قابل اعتماد باشید:
قابل اعتماد بودن در ارتباطات بخش بسیار مهمی در روابط استاگر روابط را بر اساس اعتماد پایه ریزی نکنید نمیتوانید روابط طولانی را تجربه کنید.