انواع نورپردازی در عکاسی

سلام سحر هستم خوشحالم که هر روز دنبال آموزس مطالب جدید هستی!
درمقاله قبلی 4سبک پایه نورپردازی را با نمونه عکس برایتان توضیح دادم.همانطور که میدانید مهمترین اصل و با اهمیت ترین موضوع در عکاسی مبحث نور میباشد.بنظر من تنها چیزی که یک عکاس حرفه ای را از سایرین متمایز میکند نحوی نورپردازی و انتخاب درست زاویه تابش نور بر سوژه است.درک اصول پایه نورپردازی و استفاده بجا از آن برای تسلط بر عکاسی اصلی مهم و ضروری است.در حقیقت عکاسی بدون وجود نور معنایی ندارد.
بدنبال مطالب گفته شده در 4 سبک پایه نورپردازی میتوانید از منابع دیگر هم به عنوان نور پر کننده یا بک لایت استفاده کنید که انواع مختلفی دارد.برای ثبت یک پرتره جذاب باید با نور و سایه ها روی صورت بازی کنید با توجه به فرم چهره (لاغر یا تپل ویا تخت) مناسب ترین زاویه تابش را انتخاب کنید تا عکس بهتری ثبت کنید.
در ادامه دو روش دیگر نورپردازی را توضیح میدهم که یک سبک خاص بشمار نمیروند اما به طور کلی می توان آنهارا در ادامه ی 4سبک گفته شده نام برد بدلیل اینکه بسیار کاربردی هستند.
نورپردازی کوتاه
در این روش سوژه باید متمایل سمت دوربین باشد و منبع نور ضعیفی رو به روی صورت سوژه کمی عقب تر قرارگیرد تا قسمتی از صورت که طرف دوربین است را سایه دربر گیرد وقسمت کمی که سمت نور قرارگرفته روشن است وبیشتر برای پرتره های تیره میتوانید از این روش استفاده کنید.حال با توجه به نظر شما میتوانید منبع نور دیگری اضافه کنید تا به پس زمینه یا بکگراند بتابدو عکس را کمی روشنتر کنید این کار باعث یک چرخش چشم در کادر عکس میشود وبه جذابیت تصویر می افزاید و باعث میشود فرم سر یا موها در تاریکی ناپدید نشود.
نورپردازی گسترده
این روش برعکس گزینه بالا است.سوژه کمی متمایل روبه دوربین است این بار منبع نوری با زاویه 45درجه مقابل سوژه می تابد وقسمتی از چهره که سمت دوربین است بیشترین روشنایی را دارد و قسمت های دورتر تاریکتر میشود.این روش از نظر من پرکاربردی ترین نوع نورپپردازی است چرا که به نوعی جامع است و نورپردازی پروانه ای و حلقه ای و یکطرفه را میتوان در این دسته جای داد بنابراین مخاطبان زیادی داریدو در ادامه با قراردادن یک منبع نوری بعنوان بک لایت دقیقا پشت سر سوژه به طرزی قرار دهید که منبع نور دیده نشود و فقط حاله از نور دور سرسوژه ایجاد شود و این کار جذابیت عکس را دوچندان میکند.
بطور کلی دونوع بک لایت وجود دارد!
1-نوری که روبه دوربین دقیقا پشت سر سوژه است و یا در مواقعی از بالا روی سر تابیده میشود تا سوژه را از پس زمینه جدا کند.
2-نوری که به پس زمینه تابیده میشود میتواند رنگی یا ساده باشد و در کل عکس روشن تر میشود.
نور پر کننده
در مواردی با توجه به انواع روش های نورپردازی گفته شده گاها پیش می آید که سایه های ایجاد شده در عکس را به این شدت که در تصاویر قبلی مشاهده کردید دوست ندارید برای این هم راه حلی وجود دارد و میتوانید با قرار دادن یک منبع نوری خیلی ضعیف در سمت سایه ها از غلضت آنها کم کنید بصورتی که سایه های نو اصلی را از بین نبرید با این روش میتوانید پرتره هایی روشنتر با سایه های محو و کمرنگ ثبت کنید.
در ادامه میتوانید در مواردی با توجه به ذوق وخلاقیت خود وامکاناتی که در اختیار دارید و با سلیقه منابع نوری دیگری اضافه کنید یا همان نورپرکننده را بوسیله شیدر و فیلتر های آبی یا قرمز و…رنگی کنید من بشخصه عاشق فیلتر رنگی ام و پروژه های عکاسی و فیلمبردازی زیادی را به این سبک نورپردازی و کار کردم.البته این تکنیک رابه نحوی در پکیج فتومونتاژ آموزش داده ام.
همیشه به هنرجو هایم میگویم من اصول پایه را به شما آموزش می دهم اما تنها چیزی که شما را حرفه ای میکند و باعـث دیده شدن و در نتیجه موفقیت شما میشود خلاقیت ذوق و انگیزه داشتن در هر کاری است. در اوایل شروع هر کاری معمولا همه انگیزه لازم را دارند اما اینکه با انگیزه بمانید وبا انرژی ادامه دهید باید بصورت مکرر با ایجاد خلاقیت عکس های هنری و متفاوتی بگیرید ناخودآگاه بعداز دیدن نتیجه کارتان شور انگیزه در شما ادامه دار میشود. پس اگر به عکاسی علاقه دارید بدنبال آموزش های پایه و اساسی و بروز باشید.
ممنون از همراهی شما دوست عزیزم.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 2.8 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 4
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید