8 مهارت ارتباط موثر با دیگران
دوستداشتنی بودن و مورد قبول دیگران واقع شدن و مهارت ارتباط موثربا دبگران یکی از نیازهای اساسی هر انسانی است، اما نباید فراموش کرد که بیش از اندازه در خدمت دیگران بودن برای دوست داشته شدن شما را خسته و فرسوده میکند و به سلامتی جسمی و روانی شما آسیب میرساند. ما در طول روز تعدادی آدم خاص میبینیم که از دیدن آنها خوشحال میشویم و برعکس ممکن است از دیدن بعضی دیگر دوری کنیم. حتما شما هم افرادی را دیدهاید که مورد پذیرش و احترام دیگران نیستند و در جمعهای دوستانه جایی ندارند، آنها از مهارت ارتباط موثر بی بهره@اند، اما افرادی که دارای چنین مهارتهایی هستند، باعث میشوند خیلی زود دوستداشتنی به نظر برسند.
عادتهایی که این مهارت را ایجاد میکنند ممکن است در وجود شما یا اطرافیانتان باشد اما برای آشنایی بیشتر در این مقاله به چند مدل از این عادتها اشاره میکنیم.
به دیگران حس خوب بدهید:
همه انسان ها دوستدارند که مهم جلوه کنند. هنگامی که بتوانید به آنها حس مهم بودن بدهید، در نظر آنها محبوب و جذاب خواهید بود، سعی کنید به دیگران فرصت اظهار نظر دهید.
صبور باشید:
افراد جذاب و کاریزماتیک از زود داوری و قضاوتهای شتابزده پرهیز میکنند و زود تصمیم نمیگیرند. آنها منطق را جایگزین هیجانات و احساسات میکنند و قبل از اینکه واکنش نشان دهید فکر میکنند.
متبسم باشید:
فقط افرادی میتوانند دائما لبخند بر لب داشته باشند که اعتماد به نفس بالایی دارند و به توانمندیهای خود اعتماد دارند. اما حتی اگر فرد معروف و موفقی باشید ولی اخلاق خوبی نداشته باشید هیچ جذابیتی ندارند و مردم هم هیچ تمایلی به ارتباط با آنها ندارند.و از مهارت ارتباط موثر دور هستند.
هنگامی که کسی لبخند به لب داشته باشد، اطرافیان او نیز به صورت نا خودآگاه لبخند می زنند، پس از این اصل استفاده کنید و لبحند همیشگی برلب داشته باشید.
به جذابیت خود چه نمرهای میدهید:
اغلب ما خود را فرد جذابی می دانید اما میزان جذابیت ما در برخورد با دیگران مشخص میکند. یعنی برای پیدا کردن میزان محبوبیت خود،باید به واکنش دیگران نیز توجه کنیم و نقاط قوت و ضعف ارتباطی خود را از آنها بپرسید. از این راه میتوانید نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید و روی نقاط قوت خود تمرکز کنید و نقاط ضعف را کمتر کنید تا به مهارت ارتباط موثر دست یابید.
تشکر و قدردانی در مهازت ازتباط موثر:
وقتی کسی برایتان کاری انجام می دهد هر چند کوچک از او تشکر کنید. با تشکراز دیگران به او حس ارزشمندی و اعتماد به نفس می دهیم؛ از طرفی او به ماهم بعنوان ادم با ارزشی نگاه می کند. این تشکر را حتما با دلیل آن بیان کنید.مثلا ممنونم از اینکه در اینکار به من کمک کردید یا متشکرم بابت هدیه ی زیبایی که به من دادید…
با زبان بدنتان، اطرافیانتان را دوست داشته باشید:
وقتی با کسی صحبت می کنید با تمام وجود به او توجه کنید، بگذارید از طریق نگاه یا فرم نشستن تان متوجه دقت و توجه شما بشود، این باعث می شود طرف مقابل حس کند که برای شما مهم است. در واقع شما با رفتارتان به او می گویید تو برای من یک شخص خاص و متفاوت هستی. پس وقتی حرف می زنید به واکنش هایتان دقت کنید.
شوندهی خوبی باشیم:
دیل کارنگی در کتاب هنر دوست یابی میگوید: یکی از راههایی که میتوان جذاب بود این است که طوری رفتار کنیم که دیگران برای ما جذاب باشند. اگر به هر کسی با نگرش مثبت گوش کنیم، او به نوعی در تجربههای زندگی خودش منحصربه فرد است. کار کردن روی این تکنیک باعث رشد خودمان هم میشود. پس میتوان گفت که شنونده خوب بودن علاوه بر تقویت مهارت ارتباط موثر بر تجزبه و پیشرفت ما تاثیر دارد.
با تور به مسافرت بروید:
وقتی با جمع های جدید بیرون میرویم در واقع با ارتباط گرفتن با آدمهای جدید، خود را به چالش میکشیم تا با افراد جدید و خصوصیات اخلاقی جدید ارتباط برقرار کنیم. چون انسانهای دیگر و نظرات دیگر را تجربه میکنیم، پس با هر بار تجربه بر مهارت ارتباط موثر خود با دیگران میافزاییم.
در نهایت:
کنار نکاتی مثل: دید مثبت، ظاهر آراسته، توجه به دیگران، انتقال حس ارزشمندی، قدر دانی و زبان بدن مثبت، یکی از مهم ترین عوامل برای مهارتهای ارتباطی موثر این است که قبل از همه، خود را دوست داشته باشید و خودتان را صدر فهرست الویتهای زندگیتان قرار دهید؛ چون تا زمانی که خودتان را دوست نداشته باشید و به خودتان اهمیت ندهید، اگر تمام ترفندهای مهارتهای ارتباطی را بدانید، بازهم در نگاه دیگران دوست داشتنی و مورد اهمیت نخواهید بود. برای اینکه بیشتر در مورد ویژگیهای دوست داشتن خود بدانید، کتاب الکترونیکی من قدرتمند را در همین سایت مطالعه کنید.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید