ریز عادتهای سرنوشت ساز
مقدمه:
حتما شما هم این داستان معروف را شنیدهاید: که 5 تا قورباغه این طرف برکه نشستهاند، یک قورباغه تصمیم میگیرد به آن طرف برکه برود، چند تا قورباغه این طرف برکه باقی میماند؟
درست است، پنج قورباغه!!
چون یک قورباغه فقط تصمیم گرفت به آن طرف دیوار برود، اما اقدام نکرد!
دکتر صاحبی میگوید: بزرگترین فاصله در کره خاکی، فاصله تصمیم تا عمل است.
در مقالههای قبل راجع به هدفگذاری و تصمیمگیری صحبت کردیم، اما چه چیزی باعث میشود بعد از یک هدفگذاری و برنامه ریزی حرفهایی باز هم در اقدام باز بمانیم؟
در این مقاله میخواهیم در مورد تاثیرگذاری عادتهای روزانه در موفقیت خود صحبت کنیم، و اینکه آیا خودمان میتوانیم عادتسازی انجام دهیم یا نه؟
مقاومت ذهنی:
اگر به فعالیتهای روزانهی خود توجه کنید، میبینید که به بسیاری از آنها براساس عادت عمل میکنیم، معمولا کارهایی که بصورت عادت انجام میشود انرژی کمتری از ما میگیرد و وارد ضمیر ناخودآگاهمان میشود و بالعکس مغز ما در مقابل فعالیتهای جدید مقاومت میکند و هزار و یک بهانه می آورد که آن کار را انجام ندهیم.
اما چطور وظایفی که برپایهی اهدافمان برنامه ریزی کردیم را تبدیل به عادت کنیم؟
عادتسازی یعنی:
در یک تعریف کلی عادت یعنی چیزی که موقع انجام دادن آن، نیازی به فکر کردن آنچنانی ندارد و انرژی زیادی از ما نمیگیرد و وقتی انجام هر کاری برای ما ساده شد، ما به تعریف عادت پی میبریم.
شاید بد نباشد که بدانید 80 درصد رفتارهای روزانه ی ما را عادت های ما تشکیل میدهند.
عادت سازی یعنی اقدامات روزانه تان را طوری انتخاب کنید که زمان به نفع شما عمل کند، نه به ضرر شما.
وقتی اقداماتی که شما را به سمت هدف سوق میدهد، تبدیل به عادت شود به مرور زمان شما به نتایجی فراتر از انتظار دست پیدا میکنید. زمان نیرویی است که اقدامات ساده و روزانه را به موفقیتی بزرگ تبدیل میکند. اینگونه عادسازی به شما برای موفقیت به شما کمک میکند.
یک روال طبیعی برای موفقیت وجود دارد: کاشت، داشت، برداشت. گام مرکزی، یعنی داشت(پرورش)، فقط با گذر زمان به وقوع میپیوندد. موفقیتهای حقیقی زندگی، آنی نیستند. امروز یعنی اوایل سال 2021 وقتی متوجه میشویم ایلان ماسک ثروتمندترین مرد جهان شد به قانون اثر مرکب برایمان تداعی میشود. چون مطمئنیم او یک شبه به این سکو نرسید، زندگی یک لینک کلیکی نیست؛ ماسک از سال 1995 یعنی(26 سال پیش) طراحی یک همچین روزی را کرده بود او برای خودت عادات اتمی ساخته بود..!!
کاری که جف بزوس، بیل گیتس و وارن بافت هم انجام داده بودند، آنها به معجزه عادتهای سرنوشتساز اعتقاد داشتند و هر روز مصرانه کارهایی را تکرار میکردند که آنها به رسیدن به هدف شان نزدیک کنند.
چطور عادت بسازیم:
عادتسازی یعنی تکرار لجوجانهی کارهایی که در جهت اهدافمان است. قطعا برای ایجاد عادت جدید مقاومتهای ذهنی شروع میشود و شما با سختی روبرو خواهید شد. اما با چند راهکار میتوانید این سختی را به حداقل برسانید عادتسازی کنید:
-
تمرین 5 ثانیه برای عادتسازی:
تمرین 5 ثانیه، کوتاهترین دستور العملی است که میتواند زندگیتان را دگرگون کند. فکرکردن مجدد به یک تصمیم درست، میتواند مانع انجام آن شود؛ پس اگر تصمیمی در جهت تحقق اهدافتان گرفتید.بلافاصله و کمتر از پنج ثانیه انجام شود.
-
پاداش دادن برای عادتسازی:
برای خودتان جایزه تعیین کنید این شما را مجاب میکند که حتی به خاطر لذت پاداش هم شده آن کار را انجام دهد، اصولا ذهن ما تحسین شدن را دوست دارد و هر کاری میکند تا به آن پاداش دست یابد.
-
با کارهای ساده شروع کنید تا عادتسازی انجام شود:
نیازی نیست با عادتهای سخت شروع کنید با 10 دقیقه مطالعه روزانه شروع کنید وقتی به مرور زمان برایتان عادت شد کم کم این عادات را افزایش دهید.
-
دوستان خوب و پایه داشته باشید:
به سراغ هرکسی نروید و این افراد را دقیق و معقول انتخاب کنید. کسانی را انتخاب کنید که شما را برای رسیدن به هدفتان تشویق کنند و پیشتان منفی بافی نکنند. اگر میخواهید باشگاه بروید یک دوست مثل خودتان مشتاق باشگاه پیدا کنید. شما میانگین 5 نفری هستید که دائم با آنها در ارتباط اید، این یادتان نرود!!
-
کامل گرایی را کنار بگذارید:
ناکامل بودن را بپذیرید، توقع نداشته باشید همه تلاشهایتان برای عادت سازی موفقیتآمیز باشد. بیشترین تلاشتان را بکنید اما توقعی تعدادی دست انداز را داشته باشید.
سخن پایانی
برای شروع هر کاری ابتدا مقاومتهای وجود دارد ولی برای موفقیت باید با انجام کارهای کوچک و انجام برنامههای روزانه میتوانیم کم کم عادتسازی انجام دهیم و همانطور که میدانیم آینده ما وابسته به رفتار امروز ما است، پس با تکرار و عادتسازی ما میتوانیم آینده خود را تغییر دهیم و به پیشرفت و موفقیت برسیم.
پس بیا و از امروز شروع کن….
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 4.5 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 4
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید