برای کل روزت برنامه ریزی نکن!!!
مقدمه:
گاهی اوقات بعضی از کارهای شغلی، دانشگاه و وظایف روزانه روی هم انباشته میشوند و در عین حال، دوستان یا خانواده نیز از ما انتظار دارند که به آنها کمک کنیم. علاوه بر اینها، باید زمانی را هم به رسیدگی به خودمان اختصاص دهیم. ولی در صورتِ داشتنِ یک برنامهی روزانه، انجام این وظایف امکانپذیرتر میشود. با برنامه ریزی کردن میتوانید میان اهداف کوتاهمدت و بلندمدت خود تعادل برقرار کنید و چیزهای مهم در زندگیتان را اولویتبندی کنید. اما جالب است بدانید که هیچ انسانی نمیتواند دقیقا طبق برنامه ریزی عمل کند چون برای همه ی آدمها یکسری کارهای غیر قابل پیش بینی رخ میدهد. طبق قانون 80/20 معمولا 20% از تلاش و زمان شما، 80% از نتایج مورد انتظار شما را ایجاد مینماید. پس نیازی نیست تمام وقت کار کنید، صرفا میتوانید 20 درصد از زمان خود را به کار اختصاص داده و 80 درصد بازدهی داشته باشید.
قانون 20/80:
قانون80/20 یکی از مهمترین مفاهیم موجود در مدیریت زمان و زندگی افراد است این یعنی فقط 20 درصد از فعالیتهای شما 80 نتایج شما را در بردارد، اگر فهرست وظایف روزانه شما دارای 10 مورد است. 2 مورد آن به اندازهی 8 مورد دیگر شاید هم بیشتر اهمیت دارند، چیز جالبی که وجود دارد این است که، انجام دادن هر کدام از وظایف ممکن است 5 تا 10 برابر بیشتر از بقیه اهمیت داشته باشد، متاسفانه بیشتر تنبلی افراد از آن 20% مواردی است که دارای ارزش بیشتری است؛ در حالی که آنها بیشتر وقتشان را صرف آن 80% میکنند که اهمیت کمتری دارد. به همین دلیل تا زمانی که 20% کار مهم و با ارزش پیش رو دارید، باید از انجام 80% کار بیهوده جدا خودداری کنید. هیچ گاه کارهای کوچک را اول انجام ندهید. به یاد داشته باشید انتخاب شما هرچه که باشد وقتی بارها و بارها تکرار کنید تبدیل به عادت میشود. پس عادت کنید دو مورد از 10 مورد کارهای روزانه که اولویت بیشتری دارند را زودتر از بقیه انجام دهید.
برای اولین کار، قورباغه ات را قورت بده:
این بدان معنا نیست که سختترین کار را اول وقت انجام دهید، بلکه به معنای آن است که مهمترین کارتان، اولین کار روزانهتان باشد. این کار میتواند فعالیتهایی باشد که اضطراری نیستند، اما زمانی که به صورت عادت در بیایند در بلند مدت میتوانند تاثیر شگرفی بر روی موفقیت فردی هر انسانی بگذارند.
پس، کارهای مهم غیر فوری را در صدر قرار دهید.
پیشنهاد می کنم مقاله خود مدیریتی را مطالعه نمایید.
حذف و واسپاری کارهای غیر مهم:
بهترین روش برای انجام کارهای غیر مهم این است که آنها را به هیچ وجه انجام ندهید!
در برنامه روزانه دو مدل کار غیر مهم وجود دارد، کارهای کم اهمیت فوری و کارهای کم اهمیت غیر فوری. در مورد کارهای کم اهمیت فوری میتوانید آنها را به دیگران بسپارید و در مورد کارهای بی اهمیت و غیر فوری باید بگویم که کارها را به طور کلی حذف کنید، در غیر این صورت تمام وقتتان را هدر خواهید داد.
پیشنهاد میکنم کارگاه رسالت فردی را ببینید.
چند نکته مهم:
- انسان موفق به اکثر کارهایی که در راستای اهدافشان نیست، نه میگویند؛ انسانهای بسیار موفق به تمام کارهایی که در راستای اهدافشان نیست نه میگویند.
- تمامی عوامل حواس پرتی را از خودتان دور کنید: میز کار آشفته، چک کردن شبکههای اجتماعی در حین کار و پاسخ دادن به تماسها غیر ضروری از مهمترین عاملان اتلاف وقت هستند.
- لیست کارهای روزانه خودتان را در شب قبل تهیه کنید. اینکار بیشتر از 10 تا 15 دقیقه از شما زمان نمیگیرد. اما باعث میشود ضمیر ناخودآگاهتان فعال شده و حتی زمانی که بخواب میروید هم به کار کردن ادامه دهید. در واقع مغزتان در حال خواب شروع به برنامه ریزی میکند و به محض اینکه از خواب بیدار شدید تصویر دقیقی از کارهایی که باید انجام دهید را در اختیار دارید.
- اصل انعطاف پذیری را فراموش نکنید، مثلا همین الان که من در حال نوشتن این مقاله هستم قرار بود به مدت 4 ساعت کار اجرایی را پیگیری و پشتیبانی کنم، که این پیگیری برای امروز به مسئله خورد و لغو شد، برای این اتفاقات غیر قابل پیش بینی همیشه از پلن B استفاده کنید، معمولا یک سری کارهای عقب مانده در لیست برنامه ریزی شما هست و غالبا منتظر فرصتی هستید تا آن ها را انجام دهید. تلفن همراه من معمولا پر از کتابهای الکترونیکی و pdf است تا اگر قراری به تعویق افتاد یا مجبور شدم جایی منتظر بمانم از این فرصت به بهترین نحو استفاده کنم.
حتما نظر خودتان را راجع به برنامه ریزی روزانه بنویسید.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید