تفاوت فرانت اند و بک اند (Front End vs Back End)

اگر در دنیای برنامه نویسی وب وارد شده باشید، حتما دو کلمه ی “فرانت اند” و “بک اند” را بارها شنیده اید. ولی اگر معنی این دو و تفاوتشان را نمی دانید، به خودتان سخت نگیرید! خیلی از طراحان حرفه ای هم به طور کامل نمی توانند مفهوم این دو عبارت را بیان کنند.
البته این دو اصطلاح از مبانی و کلمات بنیادین در جهان طراحی و توسعه هستند و باید هر چه زودتر با آن ها آشنا شوید. شاید در نگاه اول این دو کلمه سخت و پیچیده به نظر بیایند، ولی اصلا این طور نیست. در ادامه به معرفی مختصر و بیان تفاوت این دو می پردازیم.
فرانت اند “Frontend” چیست؟
هر چیزی که کاربر در وبسایت شما می بیند و با آن سر و کار دارد را فرانت اند می نامند. مثل: فونت ها، دکمه ها، تصاویر، منو ها، فرم ها و… . پس می توان گفت که یک برنامه نویس فرانت اند مسئول زیبا سازی و جلوه های گرافیکی سایت می باشد.
در هنگام بازدید یک سایت، تمام آن چیزی که شما در مانیتور مشاهده می کنید، از کدهای html ، css و javascript ساخته شده اند و در مرورگر شما دیده می شوند.
به یک مثال واضح تر از تفاوت فرانت اند و بک اند توجه کنید. خانه ی شما از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. زیبایی های آن مانند رنگ دیوارها، دکوراسیون و کابینت ها، همه و همه front end خانه ی شما هستند. ولی قسمت های دیگر مانند موتورخانه، پمپ آب، منبع برق و… جز back end محسوب می شوند.
بک اند “Backend” چیست؟
منظور از برنامه نویسی بک اند، تمام کارهایی است که در پشت صحنه و پنهان از دید کاربران انجام می شود. تمامی کد ها و الگوریتم های برنامه نویسی در این قسمت نوشته می شوند تا کارایی وبسایت شما را بالا ببرند. تکنولوژی های بک اند عموما شامل زبانهای برنامه نویسی مانند PHP، Ruby، Python و غیره می باشند.
برای مثال اگر در سایتی به بایگانی مقالات مراجعه کنید، بخش بک اند وظیفه ی جستجو در پایگاه داده ی وبسایت و ارائه مقالات را دارد. در کل برنامه نویس بک اند کدهایی را برای اتصال به پایگاه داده، خواندن از آن و یا وارد کردن اطلاعات به آن می نویسد.
تفاوت فرانت اند و بک اند چیست؟
یکی از مهم ترین تفاوت های frontend و backend نمایان بودن کدها می باشد. در فرانت اند شما کدهای html و css و javascript را می توانید مشاهده کنید. ولی به هیچ وجه اجازه ی دسترسی به کدهای سمت بک اند را نخواهید داشت. بلکه کد ها در سمت سرور پردازش شده و نتیجه ی آن به کاربر نمایش داده می شود.
حال برای آنکه رشته و مسیر خود را راحت تر انتخاب کنید باید به مهارت های خود بیشتر توجه نمایید.
مثلا افرادی که سلیقه ی هنری و گرافیکی بهتری دارند مسلما در کارهایی مانند قرار دادن رنگ های مختلف در کنار هم، طراحی زیباتر و… توانایی بیشتری خواهند داشت. همچنین افراد منطقی و با هوش که به تحلیل و بررسی علاقه ی بیشتری دارند برای سمت بک اند مناسب تر خواهند بود. البته این ها تماما پیشنهاد بوده و هیچ اجباری در آن وجود ندارد. مهم ترین نکته برای ادامه ی کار مهارت و علاقه ی زیاد می باشد.
حال وقت انتخاب رسیده است… با توجه به مطالب گفته شده و بررسی اجمالی و مختصر این دو رشته، علاقه ی خود را در کدام زمینه می دانید؟
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید