توسعه دهنده ی فرانتاند کیست؟

در مقالهی پیشین ضمن معرفی کوتاه و مختصر دو حیطهی فرانتاند و بکاند، با تفاوت فرانتاند و بکاند آشنا شدیم. همانطور که گفتیم یکی از مهمترین تفاوتهای frontend و backend نمایان بودن کدها میباشد. در فرانت اند شما کدهای html و css و javascript را میتوانید مشاهده کنید. ولی به هیچ وجه اجازهی دسترسی به کدهای سمت بکاند را نخواهید داشت. بلکه کدها در سمت سرور پردازش شده و نتیجهی آن به کاربر نمایش داده میشود.
در این مقاله قصد داریم با فرانتاند(frontend) و زمینههای کاری آن بیشتر آشنا شده و وظایف یک متخصص فرانتاند را با هم بررسی نماییم.
منظور از فرانت اند چیست؟
فرانت اند به دو بخش اصلی طراحی وب و توسعه رابط کاربری تقسیم میشود. در طراحی سایت، ابتدا طراحان با استفاده از نرم افزارهای گرافیکی مانند فوتوشاپ، Sketch یا Adobe XD ظاهر سایت را طراحی میکنند. سپس باید طرح آماده شده، به کدهایی قابل فهم برای مرورگر تبدیل شود. تا با پردازش آنها قسمتهای قابل مشاهدهی وبسایت، به کاربر نشان داده شود. در نتیجه کاربر می تواند با قسمتهای مختلف سایت شما تعامل داشته باشد. مثلا فرمهای ثبت نام، صفحات جستجو، فونت، رنگ، عکس و ویدیو و… همهی بخشهایی هستند که کاربر با آنها سر و کار دارد.
این بخش مربوط به توسعه دهندهی frontend است. او به وسیلهی کدهای محتلف هر کدام از بخشهای طراحی شده در مرحلهی قبل را در قالب سایت میگنجاند. نهایتا کدهایی که توسط متخصص فرانتاند نوشته شده، در مرورگر پردازش و نشان داده می شوند. از این رو کاربران به راحتی به کدهای شما دسترسی خواهند داشت.
مهارتهای فردی توسعه دهندهی فرانتاند
در ابتدا به ویژگیهای شخصیتی یک متخصص فرانتاند اشاره میکنیم. برای مثال بهتر است اگر فردی خلاق و دارای سابقهی هنری هستید به سراغ این رشته بروید. چرا که ذوق و سلیقه و خلاقیت برای جلب توجه کردن در دنیایی از وبسایتهای زیبا بسیار نیاز است. ویژگی بعدی که برای موفقیت شما در این زمینه لازم است، علاقه به یادگیری مطالب جدید و روحیهای جستجوگر میباشد. اکثر افرادی که در این حوزه مشغول به کار هستند از طریق تحقیق و جستجو در اینترنت و تجربه کردن محیط کاری، برنامه نویسی فرانتاند را آموختهاند.
همچنین یک طراح باید به خوبی بتواند نیازهای کاربران و بازدیدکنندگان سایت را بررسی کند. علاوه بر این شما با درخواستهای مدیر سایت نیز روبه رو هستید که باید آنها را آنالیز و تجزیه و تحلیل کرده تا در نتیجه رابط کاربری یک سایت و یا اپلیکیشن را به گونهای طراحی نماید که زمانی که کاربر از آن سایت و اپلیکیشن استفاده مینماید کاملا لذت ببرد. زیرا هدف اصلی ما در یک وبسایت افزایش زمان حضور کاربر و تعامل با مطالب ما است.
مهارتهای تخصصی توسعه دهندهی فرانتاند
برای تبدیل شدن به یک متخصص واقعی در این زمینه بهتر است در تمامی مواردی که در لیست زیر قرار دارند حرفهای شوید.
- HTML
- CSS
- Javascript
- کتابخانهها و فریمورکهای جاوا اسکریپت (مثل جی کوئری)
- کتابخانههای CSS مثل بوت استرپ (Bootstrap)
- پردازندههای CSS مثل Sass یا Less
- طراحی وب واکنش گرا (Responsive Web Design)
- نرم افزارهای گرافیکی (فتوشاپ و شاید کمیIllustrator)
- تست و آزمون خطا
زبان html برای ایجاد ساختار صفحات وب استفاده میشود. Html زبان برنامه نویسی نیست بلکه یک زبان نشانه گذاری است که به عنوان هسته و بدنه اصلی صفحات وب به حساب میآید.
از css برای فرم دهی صفحات وب و اجزای مختلف صفحات وب سایت مانند متن، تصویر، کادرها و … استفاده می شود. CSS طراحان سایت را قادر میسازد که بدون محدودیت خلاقیتهای خود را در طراحی صفحات سایت پیادهسازی کنند.
Javascript برای پویاتر کردن صفحات ساخته شده به کار میرود. همچنین کتابخانههای معروف هستند، مانند jquery، Vu.js، Angular امکانات بسیار زیادی برای کمک به شما دارند.
کتابخانههای css مانند bootstrap برای واکنشگرا شدن صفحات سایت مفید هستند. یک سایت خوب به گونهای طراحی شده است که در تمامی دستگاهها از جمله گوشی موبایل، تبلت و… واکنش مناسب نشان داده و زیبا باشد.
در آخر یک متخصص فرانتاند باید به تشخیص و رفع خطای کدهای خود مسلط باشد.
سخن پایانی
برای داشتن یک سایت پر بازدید یک و کاربر پسند ظاهر سایت بسیار مناسب هست. و یکی از ویژگیهای که در این مقاله به آن اشاره کردیم اینکه سایت ما در انواع دستگاهها مانند تبلت، گوشی و … ظاهر خود را حفظ کند. برای داشتن سایت با ظاهر مناسب نیاز به توسعهدهنده فرانتاند داریم. که برای اینکه به یک
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید