چگونه برای کاهش وزن هدف گذاری کنیم؟ 8 اقدام موثر در لاغری

داشتن تناسب اندام و فرم ایده آل رویای خیلی از ما است؛ خصوصا با دیدن عکس ها و فیلم های سلبریتی ها در فضای مجازی، دائما خودمان را با آنها مقایسه میکنیم و سعی میکنیم بیشتر شبیه آنها شویم، تا به خودمان احساس بهتری پیدا کنیم.
در این مقاله از وب سایت هوش ثروت، سعی داریم ذهنیت درستی راجب کاهش وزن در اختیار شما بگذاریم، تا با هدفگذاری مناسب یک تصمیم درست و جدی بگیرید و آن را به سرانجام برسانید.
اهمیت هدفگذاری در کاهش وزن
هدف گذاری برای کاهش وزن یکی از کارهایی است که همه ما چند بار در سال برای آن تصیمیم میگیریم.خیلی از ما مخصوصا در فصل بهار تصمیم میگیریم که صبح زود بیدار شویم و به پیاده روی یا کوه برویم و با خودمان میگوییم: حداقل کاری که امسال میتوانم بکنم این است که روزی نیم ساعت بدو ام، پیاده روی بروم یا رژیم بگیرم و تا تابستان به وزن ایده آل خود برسم.
ولی متاسفانه این انرژی خیلی زود فروکش میشود و برمیگردید به عادت ها و شرایط قبل؛ تجربه افراد موفق نشان میدهد که برای کاهش وزن هدف گذاری شان را بلند مدت و اصولی انتخاب کرده اند.
به نظر من هدف گذاری مثل یک زیر سازی ساختمان بزرگ است، اگر برایش وقت بگذاریم و درست انجامش دهیم، می توانیم روی آن هر عادت و برنامه ای را طوری بسازیم که محکم باشد و هیچ کس و هیچ چیزی نتواند آن را شکست دهد.

چرا باید برای کاهش وزن هدف گذای کنیم ؟
- همه چیز در جهان هستی دوبار خلق شده است یک بار در ذهن و یک بار در واقعیت.
- تمرکز روی هدف لازمه استفاده بهتر از منابع است ؛ منابعی مثل پول، زمان.
- استفاده از امکان انتخاب ما یا راهی را خودمان انتخاب میکنیم یا میگذاریم دیگران برای ما انتخاب کنند.
- نیاز اصلی ما شادمانی درون و رضایت از زندگی است.
- اگر شما اعتماد به نفس خود را ارتقا دهید باعث میشود هدف گذاری درستی را داشته باشید.
- هم مهمترین سرمایه ما است ، و هم باعث میشود دیگر جنبه های زندگی ما را تحت تاثیر خودش قرار دهد.
هدفگذاری نا مناسب چه آسیب های روانی را به دنبال دارد؟
- متعهد نبودن به برنامه
- سرزنش خود
- بی انگیزگی
- انتظار نتایج غیر منطقی
- بی اعتمادی به روش ها
- استفاده از دارو و روش های ناسالم برای کاهش وزن
- دنبال روش معجزه آسا

کاهش وزن به شیوه نادرست چه آسیب های جسمی دنبال دارد؟
- از دست دادن دخیره و انرژی بدن
- کاهش متابولیسم بدن
- نیاز به کم کردن دوباره و پیش از حد کالری و غذا
- بالا پایین شدن وزن بدن
- افزایش خطر پوکی استخوان
- دریافت ناکافی مواد مغذی و آهن
چگونه برای کاهش وزن هدفگذاری کنیم؟
از خود بپرسید و همزمان یافته های خود را یادداشت کنید: سال دیگه این موقع دوست دارم چه تغییری کرده باشم؟ حالا میتوانیم بدانیم که نیاز واقعی مابه عنوان یک هدف چیست؟
برای تعیین هدف ابتدا باید خودمان را بشناسیم و نیاز های درونی خود را بدانیم و تشخیص دهیم، به عنوان مثال افرادی که هدفشان از کاهش وزن، تایید گرفتن از دیگران است، یا فکر میکنند با داشتن اندام خوب دیگران بیشتر دوستشان خواهند داشت.
در این مثال درست است که هدف نهایی از کاهش وزن، بدست آوردن شادی و رضایت است؛ اما این شادی و رضایت کاذب است و هدف از تمرین و تلاش باید در راستای رضایت و خواسته های درونی خودمان باشد.
آیا وزن و عدد روی ترازو را به عنوان یک هدف انتخاب کنیم ؟
در صحبت های قبلی به شما گفتیم که انتخاب هدف باید در راستای کشف حقیقتی باشد که با کاهش وزن دنبال آن هستیم، گاهی هدفگذاری مان را مستقیما روی عدد وزن میگذاریم.
این چیزی را از ارزش هدف گذاری کم نمیکند، فقط نکته مهمی که دارد این است که اگر حواسمان پرت شود، این دیدگاه اشتباه، شدت میگیرد. یادمان میرود که این وزن تحت تاثیر عوامل مختلفی ایجاد شده و زمان میبرد تا عقب گرد کرده و به عدد ایدهآل برسد، و تغییر یک شبه غیر ممکن و غیر منطقی است.
نباید برنامه کاهش وزن خود را مانند یک پروژه درسی یا موقتی، در یک بازه زمانی کوتاه ببنید؛ و از طرفی نباید به آن بلند مدت به اندازه تمام طول عمرتان نگاه کنید تا بنظر شما ترسناک و دست نیافتنی بیاید.

8 نکته مهم برای اقدام موثر و نتیجه بخش
1.فاصله انتخاب با اقدام را به حداقل برسانید.
2.ذهن را انگیزه سوز نکنید.
3.قدم های کوچک خود را جشن بگیرید.
4. بهترین راهنما برای شما، تجربه های قبلی شما هستند.
5.حمایت اجتماعی بگیرید.
6.دست از بهانه آوردن بردارید و برای خود انگیزه ای پایدار پیدا کنید.
7.برنامه اجرایی واقع بینانه ( برمبنای منابع و موانع ) و انعطاف پذیر داشته باشید.
8. توانایی در تثبیت وزن ارتباط مستقیم با کاهش وزن دارد.
4 شاخص مهم هدف برای افزایش پایبندی به برنامه
خیلی ها از خودشان این سوال در کل روز میپرسند که چرا خوب شروع میکنم ورزش را ولی بهش متعهد نمیمونم؟ یک هفته روی برنامه غذایی هستم ولی بعد ولش میکنم ؟
اگر این موضوعی که گفته شده است شما را هم اذیت کرده باید ببینید هدف اصلی تون حداقل یکی از این شاخه هارا دارد ؟
1. برای شما معنادار و ارزشمند باشد
هدف معنا دار، هدفی است که هر زمان به آن فکر میکنید، تبدیل میشود به انگیزه ای برای ادامه دادن مسیرتان.
این هدف ممکن است تداعی کننده ی خاطرات خوب یا بد باشد، یا ممکن است ترس از یک احساس مانند حس شرم باشد و هزاران دلیل دیگر که میتواند تبدیل به انگیزه و محرک برای شما شود. به مثال زیر دقت کنید.
چند وقت پیش از یک نفری پرسیدم: – فکر میکنی چه چیزی به تو کمک میکند تا از زیر برنامه در نروی؟
+ گفت یک چیز مهمی دائما جلوی چشمم باشد. – گفتم: اون چه چیزی میتواند باشد ؟
+ گفت برای من مهمه برای بچه هام الگوی مناسبی باشم، من خودم خیلی از چاقی، نداشتن تغذیه سالم و ورزش نکردن آسیب دیدم نمیخوام این شرایط را بچه های من هم تجربه کنند.
2. هم باور پذیری هم چالشی باشد
این درست است که از یک سمت باید هدفی را برگزینیم که در حد توان و منابعمان باشد، اما یادمان باشد هدف باید کمی فراتر از حد توان باشد و نیاز به تلاش داشته باشد تا بتوانید تغییرات جدیدی را در زندگی خود ایجاد کنید.
هدف شما باید کمی شما را به چالش بکشد تا برای تحقق آن از جان و دل مایه بگذارید و تمام تلاش خود بگذارید؛ در این صورت است که میتوانید موارد جدیدی را به زندگی خود بیفزایید.
3. مال خودتان باشد
هدفی که انتخاب میکنید باید برای شخص خود شما برنامه ریزی شده باشد، و از انگیزه درونی شما بیاید، و نه از روی تعریف و نظر دیگران، و نه برای دریافت تمجید و تایید اطرافیان.
باید در نظر داشته باشید که چنین محرک هایی به صورت موقتی عمل خواهند کرد؛ شاید برای استارت برنامه مفید باشند، اما برای ادامه دادن آن نه.
مثال دیگر این است که اگر دوست شما برنامه ای برای کاهش وزن چیده است و از رژیم و برنامه های غذایی استفاده میکند، شما نباید به تقلید از او بپردازید؛ یا هدفگذاری کاهش وزنتان را مطابق اون بچینید.
در نطر داشته باشید شرایط قدی ، وزنی، توده های چربی و حتی فرم چاقی و لاغری در افراد مختلف به شکل های متفاوتی است؛ پس برنامه و هدف شما باید مطابق و مناسب شرایط خودتان باشد.
4. توسعه دهنده باشد
به طور معمول یک هدف خوب را باید بتوانید توسعه دهید؛ بهتر است اینطور بیان کنم که وقتی هدف محقق شد به خود نگاه میکنید و میبینید دیگری هیچ انگیزه ای برای بیشتر تلاش کردن ندارید، یا اینکه با خود میگویید: به وزن ایده آل خود رسیدم، حالا چه کار کنم؟ از این به بعد چی؟ انگار هیچ کاری برای انجام دادن ندارید.
پس هدف خوب، متوقف نمیشود بلکه میتواند به اهداف دیگر اشعاب پیدا کند یا تبدیل به هدف دیگری شود یا لول هدف ارتقا پیدا کند، و اینگونه یکی پس از دیگری میتوانید به اهداف برتر دست پیدا کنید.
5 اشتباه در هدف گذاری برای کاهش وزن
1.ترس از شکست
شاید یکی از بدترین موانعی که سر راه موفقیت ما در همه ی کار هاست، ترس از شکست است؛ ما از ترس شکست خوردن هرگز شروع نمیکنیم.
چاره ای که دارید این است که باید آمادگی داشته باشید یک لیستی از ترس های خود درست کنید و راهکار های پیشگیری از آن هم یاداشت کنید، تا دیدگاه تان را تغییر دهید.

2. ناشی از زندگی کوتاه مدت :
چاره ای که دارید این است که دیدگاه خودتان را باید عوض کنید به طو رمثال (سلامت یک مسیر است به طول تمام عمر ) و اگر صبر داشته باشید آن را باور خواهید کرد
3. تفکر مثبت بی پایه و اساس
مثبت اندیش بودن بسیار خوب است، این عالی است که نگذارید تفکرات منفی یا اتفاقات بد پیرامونتان، به ذهن شما راه پیدا کنند؛ انا تا زمانی میتوان صفت خوب را برای آن به کار برد که توقعات بیجا از خودتان را به وجود نیاورد، و باعث نشود به هرچیزی آنقدر خوش بینانه نگاه کنید که از منطق دور شود.
4. کمال گرایی
کمال گرایی هم در انتخاب و هم در اقدام اتفاق میفتد. شما باید هر تغییر کوچکی که پیش می آید را جشن بگیرید، و سعی کنید کمترین موفقیت ها را غنیمت بشمارید.
در اصل ما بدقلق ترین فرد برای رهبری شدن توسط خودمان هستیم، زیرا کمال گرایی باعث میشود هیچ وقت به اندازه کافی از خود راضی نباشیم و همیشه خود را کم؛ کوچک یا ناتوان ببینیم.
افراد کمال گرا در ذهن خود یک معیار رویای تعریف میکنند، و با هر اقدام میخواهند فقط و فقط همان نتیجه حاصل شود؛ به همین دلیل است که نمیتوانند با موفقیت های کوچک راضی شوند، و حتی اگر نتیجه یک ذره با ایدهآل ذهنی شان متفاوت باشد، باز هم ناخشنود و دائم در حال سرزنش کردن خودشان هستند.
به همین دلیل باز خورد های ما به خودمان اغلب منفی است، و برای رفع این کمال گرایی باید مراقب گفت گویی های منفی و انتقاد پیش از حد به خودمان باشیم.
5.مقایسه
خیلی از اوقات پیش می آید که ما خودمان را سرزنش میکنیم یا الگوی اشتباهی ر انتخاب میکنیم، چاره این است که از محیطی که شما را وادار به مقایسه میکند دور شوید و به خودتان نزدیک شوید. شما باید محدودیت های خود را بشناسید و در عین حال آن را بپذیرید و قدر توانایی های خود را بدانید.
در کاهش وزن، برنامه ورزشی مان باید شامل چه عناصری باشد؟
به گفتهی یک متخصص،برنامه ای موثر است که دارای 5 مولفه است، که میتوان همه آن ها را در خانه انجام داد:
گرم کردن بدن، تمرینات هوازی، برخی تمرینات قدرتی، حرکات انعطاف پذیری و کششی، خنک کردن بدن
شکست در رژیم چه عواقبی دارد ؟
وقتی وزن بالا میرود ناامید میشویم و فرصتی برای برگشت به عقب وجود ندارد، و در نتیجه از لحاظ روحی دچار مشکل میشویم و اعتماد به نفس خود را نیز از دست میدهیم.
هیچ کس از اضافه وزن خوشش نمیآید؛ اما حقیقت این است که اگر اراده کند میتواند بهترین اندام را داشته باشد، و حس خوبی پیدا میکنید ومیتوانید اندام زیبایی هم نیز داشته باشید.
سخن آخر
ما در آخر متوجه شدیم که شما باید برای کاهش وزن، هدف و تغذیه مناسب داشته باشید.
بدون هدف به آرزو و خواسته خود نخواهید رسید و وسط راه دست میکشید؛ همان طور که گفته شد، یادداشتی برای خود آماده کنید و خواسته هایی که از خودتان دارید را یادداشت کنید تا بدانید برای چه جیزی میخواهید تلاش کنید؟ و به چه چیزی میخواهید برسید؟
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 5 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 2
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید