مهارت فردی و انواع مهارت های کاربردی در کسب و کار

برای همه با پیش آمده به افرادی برخورد کردیم که نا خودآگاه ما را با کلام و رفتار خویش جذب کرده اند.
زمانی که شما در چانه زدن با فروشنده هستید یا در جریان یک معامله قرار میگیرید، قطعا متوجه تاثیر گذاری فروشنده بر روی تصمیمتان شده اید.
این دسته از مهارت ها که به تعاملات اجتماعی ما بر میگردد و در خلق و خوی و رفتار های اجتماعی ما نمود میکنند، مهارت فردی نامیده میشوند که میتواند زیر شاخه های زیادی داشته باشد.
همانطور که در مقاله های قبلی از وب سایت هوش ثروت، دانستیم که با راهنمایی کوچینگ مهارت، باید استعداد هایی را کشف کنیم که در باطن وجود هر انسانی نهفته است و سپس آن ها را پرورش دهیم.
در این مقاله نیز راجب مهارت هایی صحبت میکنیم که اکتسابی هستند و میتوانید با توجه به نیاز و شرایط خود، آن ها را آموزش ببینید و در زندگی روز مره خود ازآن ها استفاده کنید.
در این مقاله نیز سعی میکینم به مهارت های فردی و انواع مهارت هایی که شما برای اکتساب جایگاه خود در جامعه و کسب و کار نیاز دارید، بپردازیم.
مهارت چیست؟
مهارت عبارت است از توانایی آموخته شده برای انجام یک عمل با نتایج مشخص همراه با اجرای خوب، معمولا برای نشان دادن مهارت خود به یک موقعیت یا محیط خاصی نیاز داریم تا مهارت خود را بروز داده و مورد ارزیابی قرار دهیم.
به طور کلی مهارت را شامل دو بخش دانستن و توانستن میدانیم. به این معنا که شما باید در ابتد بدانید مهارتتان چیست و در قدم بعدی، توانایی عملی کردن آن مهارت را داشته باشید؛ در این صورت میتوان گفت شما فرد ماهری است.
مهارت های فردی
واژه مهارت و صفت ماهر که زیاد به گوش ما میخورد برای ما تازگی ندارد و از بدو وجود انسان، این واژه معنا داشته و به مرور گسترش پیدا کرده.
اولین افراد ماهر همان انسان های اولیه بودند که مهارت هایشان به صورت ذاتی و غریزی به آن ها در شکار کردن، فرار کردن، سرپناه ساختن کمک میکرد.
با گذشت زمان مهارت درست کردن آتش به آن اضافه شد، و سایر انسان ها این مهارت را از یکدیگر آموختند، و اینگونه انسان همواره در طول تاریخ به کشف و گسترش مهارت های خود مشغول بوده است.
انسان در طول تاریخ این مسئله را لمس کرده که نمیتواند صرفا بر پایه مهارت های غریزی خود به زندگی ادامه دهد، بنابر این تصمیم گرفتند مهارت هایی مانند ساخت آتش را به یکدیگر بیاموزند تا به بقای خود کمک کنند.
مهارت های فردی، مهارت هایی اکتسابی بوده و لازم نیست حتما ذاتی باشند، بلکه شامل مهارت هایی میشوند که در طول زندگی برای ادامه ی راه میتوانید آن ها را فرا بگیرید.

5 مهارت فردی که همه باید آن را یادبگیرند
مهارت های فردی ( Soft Skills) شامل تعاملات اجتماعی ما هستند که از رفتار و شخصیت ما شکل میگیرند و به راحتی به تعامل در جامعه قابل انتقال و یادگیری هستند.
شما برای کار در شرکت های مختلف و موفقیت در کسب و کار، به هر دو مهارت های فردی و مهارت های سخت( Hard Skills) که همان دانش و مهارت های فنی و تخصصی ما هستند، نیاز دارید.
1. مهارت ارتباطی
یکی از مهارت های فردی بسیار مهم، مهارت ارتباطی است که اساس همه ی معاشرت ها را تشکیل میدهد.
چه در فضای دوستان و خانواده، و چه در فضای کاری، توانایی ارتباط برقرار کردن امری ضروری و کارآمد است.
که در ادامه بیشتر درباره ضرورت مهارت های ارتباطی صحبت میکنیم.
3. همدلی
همدلی یکی از مشهور ترین مهارت های فردی در این روز هاست.
همدلی یعنی اینکه شما میتوانید نظرات بقیه را درک کنید، و یا با تعریف خاطرات یا صحبت راجب سایر موضوعات،
بر افکار و واکنش های دیگران تاثیر بگذارید.
همدلی به این معنی است که دیگران را قضاوت نکنیم و دیدگاه آنها را درک کنیم، و بتوانیم خود را در سوگ یا شادی آنها شریک کنیم.
4. خودآگاهی
خودآگاهی یعنی آگاهی و هوشیاری بر خود، یعنی اینکه خود را با جزئیات بیشتر بشناسیم، بدانیم چه کسی هستیم؟ و چه چیزی میخواهیم؟ خودآگاهی اولین مهارت هوش هیجانی و اساس رسیدن به کنترل رفتار است.
4 مهارت فردی که افراد موفق از آن استفاده میکنند
اکثر مهارت های فردی میتوانندبین تمام اعضای جامعه یکسان و عمومی باشند، به عبارتی اغلب آن ها در تمام مردم دیده میشوند.
اما دسته ی دیگری از مهارت های فردی هستند، که استفاده از آن ها را بین عموم مردم نمیبینید.
شاید فکر کنید چون مهم نیستند، کسی برای یادگیری آن تلاش نمیکند؛ اما بالعکس بسیار مهم و کاربردی اند و اغلب در افرادی که در حرفهی خود موفق هستند، این مهارت ها نمود میکند.
در ادامه به مهارت های فردی که میتواند در موفقیت ما تاثیر گذار باشد، اشاره میکنیم.
1. سخنرانی
داشتن فن بیان قوی و سخنرانی در حضور هزاران نفر برای متقاعد کردن آنها نیبه به اعتقادی که خود دارید، یکی از مهم ترین مهارت های فردی است که افراد موفق میتوانند به خوبی آن را اجرا کنند.
کسانی سخنرانان خوبی میشوند که میتوانند به خوبی خونسردی خود را حفظ کنند و با اعتماد بنفس کلمات خود را بر زبان می آورند و همچنین از زبان بدن برای تاثیر گذاری بیشتر در سخنرانی خود استفاده میکنند.

2. استفاده از زبان بدن
زبان بدن یکی از مهارت های فردی مهم به حساب می آید.
از آنجایی که بیشتر ارتباطات ما را در طول روز، تعاملات حضوری تشکیل میدهند عواملی مانند نحوه ایستادن، تماس چشمی، حرکت دست ها و بیان احساسات میتوانند به شما بفهمانند که فرد تا چه حد پیام شما را میپذیرد یا چه کسی به متقاعد کردن نیاز دارد؛ و همینطور متقابلا شما نیز با همین حرکات میتوانید روی طرف مقابل تاثیر بگذارید.
به همین دلیل است که در جلسات آموزش فروش و پرزنت، نکات مربوط به یادگیری زبان بدن آموزش داده میشود.

3. نگارش
همان مزایای بیان خوب را می توان در توانایی نگارش موثر دید.
نویسندگانی که استعداد معرفی محصولات و ایده های خود را دارند، نسبت به کسانی که نمیتوانند محصول یا خدمات خود را به خوبی توصیف و تبلیغ کنند، بسیار موفق تر عمل کرده اند.
4. تقویت مهارت های ارتباطی
افرادی که در مهارت فردی های ارتباطی تبحر دارند، معمولا در تجارت و انجام معاملات موفق تر هستند زیرا میتوانند به راحتی مشتری را جذب کرده و او را قانع کنند.
همین مهارت فردی است که باعث میشود تقریبا در همه جا، هنگام خرید، هنگام فروش، هنگام در خواست کردن از دیگران، هنگام تحت تاثیر قرار دادن دیگران و تقریبا انجام هر کاری که در تعامل با دیگران است، به اصطلاح کارمان راه بیفتد و خود یک عامل مهم در موفقیت میتواند باشد.
مهارت های شخصی چیست؟
مهارت شخصی خود یک مهارت فردی به حساب میآید، و به ویژگی های درون یک فرد اشاره دارد.
میتوان گفت مهارت های شخصی میگوید که شما به فرهنگ جامعه و محل کار خود احترام میگذارید.
چرا مهارت های شخصی مهم هستند؟
مهارت های شخصی به ما کمک میکند تا با مشتریان، همکاران و سرپرستاران تعامل درست و سازنده داشته باشیم. افرادی که مهارت شخصی خوبی دارند، برقراری ارتباط با دیگران را آسان تر میکنند.
از آنجایی که مهارت شخصی ذاتی است اگر مهارت شخصی آنها بسیار قوی باشد جایگاه خوبی را در جامعه برای خود رقم میزنند.
مهارت اجتماعی چیست؟
مهارت های اجتماعی نیز از دسته ی مهارت های فردی هستند، که طرز برخورد و رفتار ما در قبال دیگر افراد جامعه را که این ارتباط میتواند به صورت کلامی و غیر کلامی هم نیز باشد.
مهارت اجتماعی به عنوان یک دارایی با ارزش انسان می تواند کمک خیلی بزرگی در زمینه رسیدن به موفقیت در زندگی و ارتباط فرد ایجاد کند.
در این قسمت از مقاله ما سعی داریم مجموعه از مرحله های مکمل برای افزایش سطح مهارت اجتماعی را توضیح دهیم:
1. شناخت خوب
مهارت های فردی و مهارت های اجتماعی خود را به خوبی بشناسید. یکی از ترفندها این است که ظرف چند روز خود را کاملا زیر نظر بگیرید، و کوچیک ترین موفقیت هایی که این چند روز به دست میآورید را ارزیابی کنید که در نهایت کدام مهارت شما باعث دستیابی به این موفقیت شده است.
3. از صحبت های کوتاه استفاده کنید
استفاده از سخنان کوتاه و مفید میتواند در کاریزما و تاثیر گذاری شما نقش بسزایی دارد، تا جایی که میتوانید از اضافه گویی و توضیحات طولانی پرهیز کنید.
برای این کار میتواندی دایره لغات خود را با خواندن کتاب و گوش دادن پادکست افزایش دهید؛ همچنین به خاطر سپردن دیالوگ های فیلم ها نیز میتواند به شما آموزش دهد که در شرایط مشابه از چه جملاتی میتوانید استفاده کنید.

4. شنونده خوبی باشید
شما دو گوش و یک دهان دارید بنابراین دوبرابر مقداری که حرف میزنید باید گوش دهید.
در اکثر ارتباطاتی که منجر به دعوا یا پرخاشگری میشود، علت این است که دو طرف به خوبی به حرف های دیگری گوش نمیدهند؛ به عبارتی نه اینکه صدای طرف مقابل را نشنوند بلکه یک گوش را در و گوش دیگر را دروازه میکنند.
مثل این است که هنگام عصبانیت و ناراحتی، مغز ما کمترین پردازش را روی کلماتی که به آن وارد میشوند انجام میدهد، پس گوش دادن به حرف های دیگران، مهارت پردازش کلمات، تحلیل مفهوم و منظور و یافتن جواب مناسب برای آن است.
نکته: توصیه میکنیم زمانی که میخواهیم به صحبت های کسی گوش دهیم، به صورت مستقیم به چشم های او نگاه کنید؛ با این کار در ناخودآگاه شخص این تصویر ایجاد میشود که شما به دقت به حرف های ایشان گوش میدهید، زیرا او فردی ارزشمند برای شماست و ارزش صرف زمان برای شنیدن حرف هایش را دارد، و حس میکند برای شما محترم است و شما با خوب گوش کردن به ایشان درواقع به اون احترام گذاشته اید.

5. تیکه کلام های خود را حذف کنید
حذف تیکه کلام های خود در حین صحبت کردن باعث میشود که شما به یک فرد تاثیر گذاری تبدیل شوید.
منظور از تیکه کلام یعنی(مثلا) (چیز)(به قول معروف) و .. جز تیکه کلام های مخرب شناخته میشود با حذف این کلمه ها از جملاتمان ارتباط خیلی موثری میتوانیم داشته باشیم.
چند مهارت زندگی که همه ما باید یاد بگیریم
1. مهارت مقابله با فشار های روحی و عصبی
دنیای مدرن امروزی، دنیای خشن و بی رحم است که استرس،اضطراب و فشار عصبی زیادی را با خود به همراه دارد.
اینکه اجازه ندهیم فشار های روحی و عصبی ما در روند زندگی ما اختلال ایجاد کنند، و در هر صورتی بتوانیم خونسردی خود را حفظ کنیم، درواقع خود یک مهارت است، که به آن مهارت زندگی میگوییم.

2. مهارت تفکر خلاق و مثبت اندیشی
شاید ما نتوانیم شرایط دشوار اطرافمان را به یکباره تغییر دهیم؛ اما میتوانیم به جای ناامید شدن و غصه خوردن، طرز تفکرمان را عوض کنیم و شروع کنیم به دور کردن افکار منفی و پیدا کردن نکات مثبت از زندگی خود.
مثبت اندیشی خود یکی از مهارت های زندگی به شمار میرود.
3. مهارت تصمیم گیری
تصمیم گیری یکی دیگر از مهارت های زندگی است، و نشان دهنده ی این است که چرا الان در این نقطه ایستادیم؟ و تعیین میکند که در آینده در چه نقطه ای خواهیم بود؟
شجاعت تصمیم گرفتن و عمل به آن، آینده ی ما را رقم میزند.
4. مهارت حل مسئله
زندگی سرشار از پستی بلندی های زیادی است و باید این توانایی را داشته باشیم که هنگام مواجه با چالش، از فکر خود استفاده کنیم و بهترین راه حل را برای مدیریت بحران استفاده کنیم.
سوالات متدوال:
مهارت زندگی چیست؟
وقتی حرف از مهارت میشود، یعنی توانایی های لازم را برای انجام دادن کار که در آن کار تخصص کافی داشته باشد.
مهارت فقط مربوط به امور خاصی نیست، سنجش و اندازه گیری هم ندارد.
چه مشاغلی نیازمند مهارت بین فردی هستند؟
شما در هر شغلی که باشید به نوعی نیاز دارد به مهارت بین فردی.به عنوان مثال (معلم،پرستار،بازار یابی،خدمات مشتریان و…..) هستند
سخن آخر
و در آخر استعداد یک توانایی ذاتی است، برای انجام دادن کاری افراد کمی هستند که استعداد داشته باشند ولی مهارت داشتن مختص همه افراد است. مهارت معمولا در برابر استعداد قرار میگیرد بعضی از افراد میگویند مهارت را میشود آموزش داد ولی استعداد را نه! ولی هر کس با پشتکار مناسب میتواند مهارت هارا با تلاش زیادی یاد بگیرد.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 5 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 1
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید