کوچینگ توسعه فردی و پرکاربرد ترین زمینه های آن | تکنیک های توسعه فردی کاربردی

در این مقاله از وبلاگ هوش ثروت میخواهیم به این مسئله بپردازیم که اصلا کوچینگ توسعه فردی به چه مواردی اشاره میکند و ارتباط میان کوچینگ و توسعه فردی چیست، و شامل چه مواردی میشود.
بیایید اینطور به این قضیه نگاه کنیم که هر انسانی در طول زندگی ممکن است به این نتیجه برسد که باید خود حقیقی اش را تغییر دهد.
وقتی صحبت از تغییر میشود، مواردی که به ذهن اکثریت میرسد بسیار پیش پا افتاده است؛ مانند: تغییر خانه و ماشین بهتر، خرید موبایل و لوازم مدل بالاتر، تغییر در موقعیت شغلی یا افزایش درآمد…
اما زمانی فرا میرسد که ندای درونی صحبت از تغییر میکند، و این تغییر خود درونی شماست، و شامل تغییر سبک زندگی و رفتاری میشود، که موجب رسیدن به کاراکتر شخصیتی بهتر در فرد میگردد.
کوچینگ توسعه فردی چیست و چه کاری برای ما انجام میدهد ؟
اگر بخواهم توسعه فردی را با زبان خیلی ساده توصیف کنم میگویم:
مجموعه تغییراتی است که در نهایت شخص را به ورژن بهتری از خودش تبدیل میکند؛
که این تغییرات میتواند شامل افزایش خودآگاهی ، تعیین اهداف زندگی ، نگاه به چالش های شخصی و آرزوهای دیرینه و … میتواند باشد.
کوچینگ توسعه فردی یکی از انواع کوچینگ بوده که در این دوره ها، این تغییرات را ارزیابی میکنند و نقاط قوت و ضعف شمارا برای پیشرفت در بخش های مختلف زندگی بهبود میبخشند.
همانطور که در رشته های ورزشی مربی به جای دویدن همراه ورزشکار در زمین ، در طول بازی او را همراهی میکند، به او تکنیک ها را آموزش میدهد و از او حمایت میکند؛
در دوره های آموزش کوچینگ شخصی نیز مربی شما، نکات و تکنیک های لازم برای رسیدن به اهداف و تغییراتی که مدنظرتان هست را آموزش میدهد و شما را برای ادامهی راهی که در پیش گرفته اید تشویق میکند.
هر کسی لیاقت این را دارد که در زندگی خوشبخت باشد و از جایگاه خود خوشحال و راضی باشد.
کوچینگ فردی چگونه انجام میشود ؟
در کوچینگ توسعه فردی قدم اول این است شما جایگاه خود را در زندگی بشناسید؛ یعنی ببینید کجا قرار دارید و میخواهید کجا قرار بگیرید.
در گام های بعدی کوچینگ فردی پتانسیل درونی شما را شناسایی میکند و به شما میگوید راه های رسیدن به جایگاه دلخواهتان چیست؛ نقاط ضعف و قوتتان را شناسایی و به شما کمک میکند نقاط ضعف خود را کاهش داده و بر نقاط قوت خود تکیه کنید.
مربی کوچینگ فردی، این کار را از طریق پرسش مجموعه ای از سوالات مهم و چالش برانگیز انجام میدهد .
این سوالات، سوالات کارشناسی شده ای هستند که وضعیت ذهنی و روابط شما را ارزیابی میکنند.
و داده های زیادی را برای پی بردن به ارتباطات شما، میزان پیشرفت در زندگی، احساسات، وضعیت ذهنی، درصد خوشحالی و رضایت شما و … بدست می آورند.
کوچینگ توسعه فردی بر پایه ی کلیدی برای دستیابی به داده های بنیادین و برنامه ریزی و تعیین استراتژی برای رسیدن به اهداف خلاصه میشود .

همانطور که گفته شد شما نزد کوچ میروید نه مشاور، پس نباید توقع داشته باشید فقط به صورت شفاهی تعدادی باید- نباید برای شما تعیین شود؛ بلکه شما از طریق یک برنامه توسعه شخصی راهنمایی و پشتیبانی میشوید، و بدین ترتیب زمانی که از جلسه مشاوره خارج شدید میدانید چه کار هایی را باید برای رسیدن به اهدافتان انجام دهید.
در این حین هر زمان که نیاز داشتید مربی با شما در ارتباط است تا اعتماد بنفس لازم برای ایجاد تغییر را داشته باشید و هنگام مواجهه با چالش هایی که در مسیر دارید، اضطراب شما را کنترل کرده و راه حل مناسب را ارائه میدهد و از این طریق میتواند برنامه بهبود توسعه فردی شما را بچیند.
چگونه بفهمیم به کوچینگ توسعه فردی نیاز داریم ؟
باید بدانید که کوچینگ شخصی میتواند جنبه های مختلفی از زندگی شما را در برگیرد.
پس این شما هستید که باید پیدا کنید چرا به این کوچینگ فردی احتیاج دارید، زیرا انگیزه و ارتباط شما با مربی بسیار در تاثیر گذاری دوره کوچینگ مؤثر است.
طرح چند سوال ساده کمک میکند تا متوجه شوید که آیا به کوچینگ فردی نیاز دارید؛
- دوست دارید مهارت ارتباطی بهتری داشته باشید؟
- دوست دارید اعتماد بنفستان را افزایش دهید؟
- فکر میکنید برای پیشرفت در زندگی به مهارت خاصی نیاز دارید؟
- به اندازه کافی احساس شادی نمیکنید؟

مسئله مهم دیگر این است که اگر میخواهید از دوره های کوچینگ نتیجه خوبی دریافت کنید، احتیاج به انگیزه و آمادگی دارید و باید تمام توان خود را بگذارید.
باید بدانید هدفتان از شرکت در دوره کوچینگ توسعه فردی چیست و بر همان اساس مربی شما کمک میکند افکار و خواسته هایتان و آرزوهایتان را اولویت بندی کنید.
رایج ترین مسائل کوچینگ توسعه فردی :

1. کوچینگ وضعیت روحی و روانی
داشتن روحیه ای با انگیزه و با اعتماد بنفس یکی از عوامل بسیار تاثیرگذار است، از این رو درک وضعیت روحی و روانی شما توسط مربی بسیار حائز اهمیت است .
روحیات و احساسات شما تعیین میکند که در مواجهه با رویداد ها و مشکلات چه واکنشی نشان خواهید داد.
فراموش نکنید این یک روحیه قوی و جنگجو میتواند خود را برای رویارویی با چالش ها آماده کند و میتواند برای ایجاد تغییر قدم بر دارد.
برای اینکه بر احساسات خود آگاه شوید ممکن است مربی سوالاتی را مطرح میکند مثل:
- اگر آرزوی موفقیت دارید ، باید از خودتان بپرسید این موفقیت چه معنایی برای شما دارد؟
- چه چیزی باعث موفقیت شما میشود؟
- چگونه میدانید به” موفقیت ” رسیده اید؟
2. کوچینگ زندگی اجتماعی
کوچینگ فردی همچنین میتواند به جنبه های اجتماعی که به آن نیاز دارید بپردازد.
بسیاری از افراد نگرانی و استرس هایی را در اجتماع تجربه میکنند که ریشه آن ها در کمبود اعتماد بنفس و داشتن مهارت های اجتماعی پایین است.
افرادی که برای دوست یابی و برقراری ارتباط با اشخاص جدید مشکل دارند معمولا از کمبود اعتماد بنفس رنج میبرند .
همینطور کنترل خشم، مدیریت روابط عاطفی یا کاری، کنار آمدن با مسائل مختلف و مشکلات در خانواده، اضطراب ، نگرانی و … مواردی هستند که معمولا در دوره های کوچینگ فردی به آنها پرداخته میشود تا مربی با طرح سوالاتی دریابد که زندگی اجتماعی شما چگونه است.
مربی ها در این دوره میخواهند بدانند آیا شما خوشبختی خود را در گرو ارتباط با دیگران میدانید یا به خود متکی هستید؟
برای ریشه یابی اینکه چگونه شرایطی که در آن قرار دارید ( چه خوب – چه بد ) به وجود آمده و چگونه میتوان به تعادل رسید، لازم است تا نیاز های اجتماعی تان را پیدا کنید .
3. ایجاد تعادل در زندگی
برای بسیاری از ما محل کارمان حکم خانهی اول را دارد ، به این معنی که ما صبح زود به محل کار میرویم و زمان بیشتری را در محل کار صرف میکنیم؛ بیشتر از اینکه عزیزان یا خانواده را ببینیم، با همکاران خود در ارتباط هستیم.
در این شرایط اگر شما شرایط مطلوبی را در محیط کاری خود تجربه نکنید، میتواند بر جنبه های گوناگون زندگی تان اثر بگذارد.
عواملی مانند عدم رضایت از شغل، لذت نبردن از کار، وجود استرس و اظطراب فراوان در محیط کاری، احساس بی ارزشی یا عدم توانایی و… میتوانند بخشی از شرایط نامطلوب در محیط کاری باشند.
4. کوچینگ روابط شاد
رابطه عاطفی و احساسات شما جنبهی دیگری از فردیت شماست و کوچینگ توسعه فردی این حوزه را نیز پوشش میدهد.
یک رابطه با خود نگرانی هایی را به همراه می آورد، اما این بسیار مهم است که بتوانید برای پیدا کردن شریک عاطفی به خود اعتماد کنید و با اتکا به اعتماد بنفس خود را لایق رضایتمندی و خوشبختی بدانید؛ و اگر مسئه ای شمارا آزار میداد شجاعت کافی برای ابراز نارضایتی و حذف روابط سمی را داشته باشید.
احساس غم و شادی ما تا حد زیادی تحت تاثیر روابط عاطفی ما است، بنابراین پرداختن به روابط مانند ارزیابی میزان شادی و خوشبختی ما است.
تعیین میزان رضایت از زندگی و احساس خوشبختی، اولین گام برای این است که بدانیم چه قدم هایی را باید برداریم، و چگونه پله های موفقیت را طی کنیم.
5. مدیریت مالی
پول در زندگی هر فرد بسیار با اهمیت است و واقعیت این است که جمله ی ” پول خوشبختی نمی آورد ” به هیچ وجه کمکی به حل مشکلات نمیکند.
باید گفت درست است شاید پول خوشبختی نیاورد اما نبودش حتما بدبختی به بار میاورد.
همانطور که میدانیم با پول میتوان تمام کار های خوب را خیلی بهتر انجام داد؛ همه چیز بهتر، با کیفیت تر و زیباتر خواهد شد.
بنابراین نگرانی های مالی بخش عمده ای از استرس و اضطراب های ما را تشکیل میدهند.
عاملی مانند بدهی مالی میتواند تبدیل به وسواس فکری شما شده به گونه ای که چیز دیگری به چشم شما نمیآید، درست در همین زمان است که جنبه های دیگر زندگی شما توسط درگیری های مالی مورد حمله قرار میگیرد و میتواند به سلامت زندگی شما آسیب بزند.
شما با هر میزان درآمدی که هستید، کوچینگ میتواند شما را برای مدیریت بهتر منابع مالی تان راهنمایی کند و نقاط ضعف و قوت شما را شناسایی و روی آن ها برنامه ریزی کند.
گاهی برای بیرون آمدن از درگیری های مالی، به معجزه ای برای بدست آوردن پول ناگهانی از آسمان یا افزایش درآمد نیاز نداریم؛ بلکه میتوانید با مدیریت درست منابع پولی که در اختیار دارید، مشکلات را برطرف کنید.
اگر در خرج و مخارج خود مدیریت نداشته باشید حتی با افزایش درآمد و حقوق هم، هرگز چاله های مالی شما برطرف نمیشوند و در مواقعی حتی بیشتر هم میشوند.
سوالات متداول:
کوچینگ توسعه فردی چه تفاوتی با مشاورین روانشناسی دارد ؟
در مشاوره سعی میشود مشکلات را از گذشته ریشه یابی کنند اما کوچینگ فقط به حال میپردازد .
مشاور سعی میکند شما را قانع کند مسائل را بپذیرید اما کوچینگ شما را به سمت عمل و اقدام هول میدهد .
مهمترین دستاورد جلسات مشاوره بازیابی آرامش فرد است، حال اینکه در کوچینگ به افراد کمک میکنند استعداد های خود را شناسایی و آن هارا شکوفا کنند .
جلسات کوچینگ فردی چگونه برگزار میشوند و چند جلسه لازم است ؟
این جلسات به صورت خصوصی بین کوچ و مراجعه کننده انجام میشود.
مراجعه کننده و کوچ بسیار دوستانه روبروی یکدیگر میشینند و به معارفه میپردازند تا احساس صمیمت بیشتری حاکم باشد.
با تعهد حفظ محرمانگی اسرار از سمت کوچ، مراجعه کننده شروع به گفتن دلایل خود برای مراجعه میکند، سپس نوبت مربی کوچ است که با طرح سوالات بنیادین، فرد را به چالش بکشد تا در نهایت فرد به خودآگاهی برسد.
سخن آخر
حالا میدانیم برای تغییر دادن شرایطی که میخواهیم باید از تغییر خودمان شروع کنیم.
باید خود را بشناسیم و نقاط مثبت و منفی خود را شناسایی کنیم، وقتی درونمان مانند آینه ای شفاف پبش روی ما قرار گیرد خیلی راحت تر میتوانیم ضعف ها را مانند غبار و آلودگی پاک کنیم و روح خود را جلا دهیم.
با عزمی راسخ و روحیه ای شکست ناپذیر شما در هر راهی که قدم بردارید، توقف ناپذیر خواهید بود؛ کافی است اراده کنید تا هر تغییری که مدنظرتان است در زندگی شغلی، سبک زندگی، روابط اجتماعی و… ایجاد کنید.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 5 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 1
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید