بازآفرینی کسب و کار با استفاده از بیزینس مدل

امروزه تعداد بیشماری از شرکتها از روشهای نوآورانهای در کسبوکار استفاده میکنند و همزمان با فروپاشی صنایعی که اصرار برشیوههای کارکردی سنتی دارند، در حال شکلگیری و اشغال جایگاه آنها هستند و رقبای پرسابقه خود را که برای ماندگاری در حال بازآفرینی خود هستند، به شدت به چالش کشیدهاند.
شاید هیچ تعریفی مانند جملات بالا که نظرات الکساندر استروالدر نویسنده کتاب معروف (خلق مدل کسب و کار) در سال ۲۰۱۰ است نتواند اهمیت بازآفرینی در کسب و کا های امروزی را نشان دهد.
باز آفرینی کسب و کار
در واقع میتوان گفت این عقیده استروالدر به بزرگترین چالش کسب و کارها امروزی تبدیل شده است. در دنیای متلاطم و متنوع امروزی کسب و کار، تنها میتوان با نوآفرینی و بازآفرینی فرایندهای سازمانی از سد بحرانها و چالشهای پیشرو عبور کرد و به ثبات نسبی رسید .
نیاز به بازآفرینی و نوآفرینی در کسب و کار زمانی احساس میشود که رضایتمندی ذینفعان مورد تهدید قرار بگیرد و این خود را با علائمی چون کاهش فروش محصولات در بازارهای متنوع، عدم رضایت کارکنان، کاهش همکاری تامین کنندگان با کسب و کار موجود، ناتوانی در جذب انواع سرمایه و… نشان میدهد.
به عبارت دیگر، نوآفرینی و هرگونه تغییر در سازمان به صاحبین آن کسب و کار کمک میکند که ارزش از دست رفته را مجدداً به دست بیاورند و یا به ارزش افزودهای علاوه بر ارزشهای موجود دست یابند.
ابزار بازآفرینی کسب و کار
یکی از ابزارهایی که به کسب و کارها کمک میکند تا ارزشهای مورد انتظار خود و سایر ذینفعانشان را کسب کنند، استفاده از بوم مدل کسب و کار است. بدیهی است که کسب وکارهای گوناگون از روشهای متفاوتی کسب درآمد میکنند و ساختار هزینه متفاوتی دارند. شناخت جریانهای درآمدی و هزینهای کسب وکارها از طریق طراحی و ترسیم مدل کسب وکارشان امکانپذیر است. علاوه بر این، از طریق مدل کسب و کار میتوان ارزشهای پیشنهادی سازمان در بخشهای مختلف را شناسایی کرد که خود نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد و موفقیت کسب و کار خواهد داشت.
میتوان گفت مدل کسب و کار (Business Model) در تلاش برای یافتن پاسخ سه دسته سوال است:
- سوالهای مربوط به ارزش آفرینی
- سوالهای مربوط به درآمدزایی
- سوالهای مربوط به پایداری و بقا
برای خواندن مطالب مرتبط اینجا کلیک کنید.
سخن پایانی
کسب و کارها انواع متفاوتی دارند. پس بنابراین میتوان گفت برای انواع مختلف کسب و کار مدلهای متنوع کسب و کار هم وجود دارد که با بکارگیری صحیح آنها میتوان به راحتی و به زبان بسیار ساده کسب و کار راه اندازی کرده و در مسیر موفقیت حرکت داد. البته این نکته را فراموش نکنید که برای شروع، ایجاد تغییر و یا نوآفرینی در یک کسب و کار، مجبور نیستید بیزینس مدل کاملاً تازهای ابداع کنید. درواقع، اکثر قریب به اتفاق کسب و کارها از مدلهای موجود استفاده کرده و آنها را به منظور یافتن مزیت رقابتی اصلاح مینمایند. در ادامه به معرفی بخشهای یک مدل کسب و کار و انواع مدلهای کسب و کار خواهیم پرداخت.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید