به خود و دیگران احترام بگذاریم
برای چه باید به خودمان احترام بگذاریم؟ احترام به خودم چه تاثیری در روابط ما دارد؟ چگونه به دیگران احترام بگذاریم؟ چرا به دیگران باید احترام بگذاریم؟
در این مقاله سعی داریم تا با چگونگی احترام گذاشتن بر خود و دیگران آشنا شویم و تاثیر احترام را بر روابط خودم آشنا شویم.
احترام
“اگر میخواهی محترم باشی باید همه را محترم بداری….آلفونس اون “
احترام بزرگی و عظمت همراه خود دارد.
احترام به خود :
این سه واژه ی ساده است ولی اساسیترین ستون برای ساخت شخصیت انسان است. این کاملا دست خود فرد است که چقدر خودش را باور دارد و به خودش احترام میگذارد و خودش را قبول دارد؟ چقدر به خودش اهمیت میدهد؟ عزت نفس و اعتماد به نفس کافی دارد یا نه؟ چقدر خودش را لایق بهترینها میداند؟
یکی از موارد مهم در جلب احترام دیگران احترام به خود است. احترام به خود به معنای درک ارزش وجودی و برخورد مودب و با احترام با خود است.
پس برای اینکه احترام دیگران را داشته باشیم اول باید احترام خود را نگه داریم.
راهکارهای تقویت احترام به خود :
- تشخیص موارد مثبت و موفقیتها زندگی خود
- برنامه داشتن برای حمایت از خانواده، دوستان و آشنایان و..
- توجه و تمرکز به تواناییها، استعدادها و خصوصیات مثبت خود
- گیر نکردن در ناتواناییها و نقاط منفی شخصیت
- مقایسه نکردن خود با دیگران و پرهیز از تعریف و مقایسهی ویژگیهای خود با استانداردها و خواستهها و سلیقهی دیگران
احترام به دیگران بیانگر بزرگی فرد است.
هر فردی برای خود ارزش و احترام قائل است. هیچ فردی دوست ندارد که به او بی احترامی شود. زمانی که به نظرات و سلیقه و کارهای دیگران در حد خودشان احترام گذاشته شود و همیشه رد نشود آنها ما را فردی محترم و جذاب و با خصوصیات مثبت میشناسند. چون افراد به طور ذاتی و عادت با فردی که با آنها با احترام برخورد کنند و به آنها توجه و ارزش بدهند انس میگیرند. پس برای جلب احترام و توجه افراد باید آنچه که میخواهند را به آنها اعطا کرد.
قطعا قابل توجه است که مردم برای روابط و دوستیها مال افراد را نمیخواهند بلکه احترام و روی باز و برخورد مناسب از سمت آنها میخواهند.
افراد به خودشان علاقهمندند و هرانسانی دنیا و جهان مخصوص خود را دارد؛ (دنیا و جهانی از نظرات و سلیقه ها و افکار خود) و همین نظرات و دنیای متفاوت انسان هاست که انها را از هم متمایز میکند. به همین دلیل کسی که برای آنها و دنیای آنها احترام قائل نباشد و به آنها بیاحترامی کند را دوست ندارند و سعی میکنند که متقابلا رفتاری بدون ارزش و احترام و گاها دوری کردن از آنها را داشته باشند.
چطور باید به مردم احترام گذاشت و به آنها توجه و ارزشزا نشان داد؟؟
همانطور که گفته شد هر فردی دارای خصوصیات مثبت و رفتار و عقاید مخصوص خودش است که بعضی از آنها قابل ستایش و احترام داست که باید این ابعاد و خصوصیات مثبت و خوب را پیدا کنیم و به آنها و ارزش و توجه و احترام دهیم. و اگر هم قصد این را داریم که جنبههای منفی فرد را به آنها بگوییم که اصلاح شود باید از مناسب ترین راه وارد شویم. برای این کار باید اول نسبت به شخص و جنبه و ظرفیت او شناخت پیدا کنیم و بعد خیلی آرام و با احترام او را نسبت به آن جنبه و اشتباه آگاه کنیم و اگر نیاز شد راهکار مناسب را هم به او پیشنهاد دهیم. با این روش میتوانیم در ابتدا او را متوجه نیت خوب خود کنیم.
ادب، نزاکت و احترام قدرتمند و رعایت آنها باعث رشد و تقویت قدرت فردی میشود. همهی ما به طور ذاتی دوست داریم که دیگران ما را خالصانه و صمیمانه دوست داشته باشند و با احترام و رفتار خوب برخورد کنند. فراموش نکنیم که هرچقدر خودمان با افراد محترمانه و با نزاکت برخورد کنیم دیگران هم مثل خودمان با ما برخورد میکنند. از آنجایی که روی سلیقهی متنوع افراد نمیتوان حساب باز کرد پس در هر حالی و با هر فردی با هر سلیقه بهترین انتخابها رعایت ادب، نزاکت، احترام و ارزش دادن به جنبههای مثبت آنها و حس تشکر و قدردانی است.
این را هم مدنظر داشته باشیم که همهی انسانها صد در صد کامل نیستند و امکان خطا و اشتباه هم وجود دارد. مراعات و ملاحظه در رعایت حقوق دیگران از ما فردی قدرتمند و باشخصیتی جذاب و قابل ارزش و احترام خواهد ساخت.
همدلی
منظور از همدلی این است که ما سعی کنیم که تجارب فرد مقابل خود را احساس و تصور کنیم. در این مورد باید تلاش کنیم که خود را جای او بگذاریم و دنیا و شرایط را از دیدگاه او ببینیم و بشنویم. باید کاملا متوجه این بود که بیان احساسات همیشه از طریق گفتار و کلام نیست. زبان بدن و صورت خیلی وقتها بیانگر عواطف و احساسات است. ما اگر زبان بدن را کاملا متوجه شویم و بتوانیم به درستی و به موقع به آنها پاسخ دهیم میتوانیم با دیگران همدردی کامل داشته باشیم و در دید دیگران فردی امن و محبوب و مورد احترام شناخته شویم.
برای ورود به قلب و نگاه دیگران باید آنها را درک کرد.
تواضع
تواضع و فروتنی هنری است که با تمرین بدست میآید. فروتنی یعنی کارهایی میکنیم که همه مردم انجام میدهند و مثل مردم باشیم و متکبر و مغرور نباشیم.
احترام و رعایت حقوق دیگران
همانطور که ما دوست نداریم حق ما زیر پا گذاشته شود و احساساتمان نادیده گرفته نشود خودمان هم موظفیم تا حق و حقوق دیگران را رعایت کنیم. هر فردی قبل از بی توجهی کردن به حقوق دیگران باید خودش را جای او قرار دهد و فکر کند که اگر دیگران با او این کار را بکنند چقدر ناراحت میشد.
و همچنین ” سخن ارزشمند پیغامبر خوبی ها (ص ) در این مورد : آنچه را که برای مردم میخواهی برای خودت هم بخواه .”
جملاتی از بزرگان در مورد احترام :
مونتسیکو : “کسی که توقع احترام از دیگران را دارد خود هم باید توقع احترام به دیگران را برآورده کند و به آنان احترام بگذارد.”
آدام اسمیت : “هرقدر به دیگران احترام بگذاری برای خودت احترام خریده ای “
ماری کوری : “احترام ، بزرگی و کوچکی، فقر و ثروت، زشتی و زیبایی نمیشناسد.”
فرانتس فانون : “احترام صفتی اکتسابی است. آن را به فرزندان خود بیاموزید. “
آندره موروآ : ” احترام را باید درخانه آموخت. درمدرسه تمرین کرد و در جامعه کامل کرد. “
ژان ژاک روسو : ” احترام به دیگران را باید از همان دوران کودکی به کودکان آموخت .”
پرن . س . باک : ” احترام درحقیقت همان رعایت حال دیگران در موارد و مواقع مختلف است. “
سخن پایانی
احترام به خود یعنی توجه به علایق و سلایق خود؛ هرشخصی که به خودش احترام میگذارد برای دیگران ارزشمند هست. و دیگران تمایل دارند تا با این شخص ارتباط برقرار کنند.
به همان اندازه که احترام به خود مهم است، احترام به دیگران نیز مهم است. اگر سه اصل تواضع، همدلی و رعایت حقوق دیگران را در نظر بگیریم میتوانیم به دیگران احترام بگذاریم. احترام گذاشتن به خود و دیگران یکی از اصول پایه زندگی است.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 3.6 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 30
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید