دایرهی امن و راحتی
“باخروج از دایرهی امن از زندگی خود اثری هنرمندانه بسازید و بنشینید و بهترینهایی که ساختهاید را تماشا کنید”
انسان اشرف مخلوقات است و برای زندگی در مرداب آفریده نشده و لیاقت بهترینها را دارد. پس زندگی را باید ساخت و از ساختن لذت برد.
دایرهی امن و راحتی چیست؟
دایرهی امن یا راحتی یا محدودهی امن ذهنی شرایط و وضعیتی است که وقتی در آن هستید آرامش و امنیت کامل را حس میکنید.
کوچکترین اضطراب و فشاری وجود ندارد. دایرهی امن یک امنیت موقت و غیر واقعی است که باعث عقب انداختن شما از زندگی و اهداف میشود. هر فردی یک دایرهی امن و راحتی دارد که همواره برای بيرون آمدن از آن در حال مبارزه است. متاسفانه بعضی از والدین ناخواسته و از روی محبت و علاقهی بیجا برای فرزندانشان دایرهی امن را تشکیل میدهند و باعث میشوند که این فرزند بدون انجام کار مثبتی در دایرهی امن پدر و مادر زندگی کند. این دایره مثل یک حباب باعث از بین رفتن تمام توانمندیها و استعدادهای آن جوان میشود.
دایرهی راحتی و امن برای هر فردی شکل متفاوتی دارد. هر فردی باید نسبت به دایره راحتی خود شناخت و آگاهی داشته باشد که در صورتیکه دایرهی امن باعث کاهلی و تنبلی میشود بتواند بهتر از آن وضعیت خارج شود.
خروج از دایرهی امن و راحتی چه دستاوردهایی دارد؟
باید بررسی کنید که در دایرهی امن و راحتی باعث بدست آوردن و از دست دادن چه چیزهایی میشود؟ بعد با مقايسه این دو وضعیت کار درستتر و بهتر را انجام دهید.
خارج شدن از دایرهی امن مزایای بسیاری دارد. هر فردی وقتی در دایرهی امن خود قرار دارد تمام انرژیهای موجود در وجود صرف حرکت در مسیر موفقیت و پیشرفت نمیشود. و مثل یک رایانهای میشود که بیشتر از یک چرتکه استفادهی دیگری از آن نمیشود. ماندن در دایرهی امن و راحتی استعدادها شکوفا نخواهد شد. هر فردی دارای توانایی و استعدادهای فوق العادهای است که در این عمری که دارد باید نهایت استفاده را داشته باشد و با عمل کردن و انجام کارهای تازه مسیر هر چیزی فراهم کند.
پس طوری زندگی کنید همیشه آمادهی رشد و پیشرفت و انجام هر کاری در مسیر رشد و هدف مورد نظر باشید. رشد در دایرهی امن اتفاق نمیافتد و برای تجربیات جدید و واقعی زندگی آماده نخواهید شد.
چگونگی خروج از دایرهی امن و راحتی:
1.شناخت کامل از دایرهی امن و راحتی:
برای شروع باید کاملاً نسبت به دایرهی امن و راحتی خود شناخت کامل و کافی داشته باشید و آگاه باشید که بیشتر مربوط به کدام زمینههاست. کاری که اکثرا انجام ندادند و نمیدانند که دقیقا دایرهی راحتی آنها کجاست.
اگر خواهان ايجاد تغییرات مثبت در زندگی هستید باید متوجه این باشید که دقیقا از چه نقاطی به خودتان و زندگی ضربه وارد میکنید. این موضوع برای هر فردی کاملا متفاوت است.
2. تهیه فهرست و لیست از مواردی که باعث روزمرگی می شود:
مثلا فردی که به دلیل شرایط عالی مالی پدر و مادرش با وجود هوش و توانمندیهای بالا باعث شده که نتواند از توانمندیهای خود به نحو احسن استفاده کند و مثل یک مرداب ساکن و راکد شود و گاهاً به اعتیاد و کارهای منفی روی آورد و شرایط مالی خوب خانواده باعث ایجاد دایرهی امن و راحتی و روزمرگی او شده بود.
شناسایی این دایره ی امن و راحتی و تهیه فهرست قدم اول و بسیار مهم است. گاهی اطرافیان هم باعث کمک به شناسایی این دایره می شوند.
3. انجام کارها و فرصت چالش های جدید:
گاهاً برای همه اتفاق افتاده که دنبال تغییرات حتی کوچک هستند ولی توانایی آن را ندارند. دایره ی امن و راحتی اجازهی ورود به تجربیات جدید و چالشهای تازه را نمیدهد. وقتی چالش جدید را بگذارید راهکارهای جدید را هم انجام میدهید.
مثل اگر دچار تنبلی هستید و هر کاری را به تعویق اندازید و مدام برای انجامش امروز و فردا میکنید.
یک چالش بیست و یک روزه را امتحان کنید و هر روز یک ربع زودتر بیدار شوید.
این بیست و یک روز باعث ايجاد عادات و انجام بهتر کارها میشود.
بعد از اتمام این بیست و یک روزه یک چالش دیگر را شروع کنید. چالش بعدی ورزش روزانه است. بعد از چالش زودتر بیدار شدن حداقل یک ربع تا نیم ساعت ورزش و تحرک داشته باشید.
بعد از گذشت این بیست و یک روز سحر خیزی و ورزش جزئی از زندگی شما میشود.
چالش و فرصتهای جدید را انجام دهید و از لحظه به لحظه از زندگی و فرصتها نهایت لذت و استفاده را ببرید و عادتهای جدید و مثبت ايجاد کنید.
4. شناسایی موانع و از بین بردن آنها:
توجه داشته باشید بین شما و اهدافتان دایرهی امن و راحتی قرار دارد. یکی از موانع اصلی و مهم که مانع پیشرفت و رسیدن به اهداف میشود دایرهی امن و راحتی است. اگر هرچه سریعتر از دایرهی امن خود رها نشدید مدام رسیدن به خواستهها و آرزوها و اهداف شما به تعویق میافتد.
برای مثال میخواهید کار و شغل جدیدی را ايجاد کنید و برنامههای خوبی هم دارید ولی دایرهی امن و تنبلی اجازهی انجام سریع را نمیدهد. این تنبلی و امروز و فردا کردن و دایره امن هر روز به شما میگوید : فشار مالی که وجود ندارد پس امروز هم به استراحت بگذرد. از فردا شروع میکنم. حالا بیشتر فکر کنم و گاهی هم عدم اعتماد به نفس باعث میشود که از این وضعیت خارج نشوید. پس اهمیت و تأثیر اعتماد به نفس را در زندگی به هیچ عنوان دست کم نگیرید.
پس موانع را بشناسید و برای از بین بردن هر کدام از آنها تلاش کنید.
5. حرکت و تغییر از دایرهی امن به سمت دایرهی آموزش و پیشرفت:
طبق تحقیقات روانشناسان بعد از دایرهی امن دایرهی آموزش و یادگیری است. برای رهایی از دایرهی امن باید وارد دایرهی یادگیری شد. دایره راحتی باعث اختلال در دایرهی یادگیری و توقف رشد میشود. در دایرهی راحتی روزها مثل هم هستند و رشد و پیشرفتی وجود ندارد و زندگی به صورت واقعی (هر لحظه زندگی واقعی نکته آموزنده وجود دارد) تجربه نمیشود.
باخروج از دایرهی امن و ورود به دایرهی یادگیری به زندگی شکل تازهای دهید.
6. از سختیهای این مسیر نترسید:
گاهی خروج از دایرهی امن باعث ایجاد ترس و وحشت بزرگی میشود. همیشه در شرایط راحت زندگی کردن خوب نیست. به طور مثال پدر و مادری که فرزندان خود را در شرایط بسیار راحت بزرگ میکنند به طوری که وقتی بچهها بزرگ شدند از عهدهی عادیترین مسائل و مشکلات زندگی هم برنمیآیند.
این بزرگترین خیانت است. زندگی انکوباتوری توانایی تلف کردن تمام عمر را دارد.
7.حرکت به سمت پیشرفت و نوسازی:
اگر دنبال بیرون آمدن از دایرهی امن نباشید و بخواهید تمام وقت خود را در روزمرگی باشید از زندگی هیچ استفادهای نخواهید کرد. با این شعار زندگی کنید که باید هر روز بهتر از دیروز و هر ساعت بهتر از ساعت قبل باشید.
در دایرهی امن همه ی روزها شبیه هم است ولی در دایره یادگیری هر روز یک چیز جدیدی برای یادگیری وجود دارد.
شک نکنید با خروج از دایرهی امن و روزمرگی شرایط چرخش خوبی به سمت تغییرات مثبت میشود. و شما متوجه این امر مهم می شوید که با عمل کردن چطور مسیری که در مورد شروع از آن میترسیدید هموار میشود.
این جملات را با خود تکرار کنید:
من شروع میکنم برای نوسازی، برای بهتر شدن و برای دیدن بهترینها و رنگ خوش زندگی….
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید