همه چیز درباره ی سئو

اگر شما صاحب یک وبسایت یا فروشگاه آنلاین در فضای اینترنت باشید، بعد از مدتی مهم ترین دغدغه ی شما آمار بازدیدکنندگان سایت می باشد. زیرا هدف از ساخت یک وبسایت، دیده شدن و در نهایت معروفیت در فضای جهانی اینترنت است.
شما با صرف هزینه و زمان خود برای مطالب و محتوای سایت زحمت زیادی می کشید. حال اگر این مطالب بازدید زیادی نداشته باشند و یا محصولات شما خریده نشوند، هیچ گاه به هدف اصلی خود نخواهید رسید. چه بسا ممکن است روز به روز از دید جستجوگران اینترنتی دور تر بمانید.
همانطور که می دانید بیشتر افراد برای رسیدن به مطلب مورد نظرشان از موتورهای جستجو استفاده می کنند. همچنین سالیان زیادی است که “گوگل” در صدر موتورهای جستجو قرار دارد. آمارها نشان می دهند که بیش از 3.5 میلیارد جستجو در روز و 1.2 تریلیون جستجو در سال در سراسر جهان توسط موتور قدرتمند گوگل جستجو می شود. (منبع: www.internetlivestats.com)
پس حالا می توانید راه پیش رویتان را حدس بزنید! بله، اگر شما در صفحهی اول گوگل نباشید اساسا حضور شما در فضای آنلاین بیهوده است.
کلمات جستجو شده توسط کاربران در موتورهای جستجو اهمیت بالایی دارند، تجربه نشان داده است که جذب بازدیدکننده زیاد از طریق گوگل می تواند موفقیت هر شرکتی را تضمین کند. بازدید بدست آمده از روش های “سئو” بر هر نوع تبلیغ برتری داشته و در دراز مدت هزینه کمتری را نیز به شما تحمیل خواهد کرد.
من در این مقاله قصد دارم تا شما را با مفاهیم ابتدایی سئو آشنا کنم تا از اهمیت آن در دنیای وب باخبر شوید.
سئو چیست؟
کلمۀ SEO از کنار هم قرار دادن حروف اول کلمات Search Engine Optimization گرفته شده است. به معنی” بهینه سازی برای موتورهای جستجو “.
بهینه سازی برای موتورهای جستجو، به مجموعهای از تاکتیکها و دستورالعملها گفته میشود که اگر بهدرستی انجام شوند منجر به بهتر شدن جایگاه سایت در موتورهای جستجو (به خصوص گوگل) و افزایش بازدید سایت و هدایت ترافیک بیشتر میشوند.
“سئو” در حالت کلی درباره چیز هایی است که افراد در موتورهای جستجو به دنبال آن هستند، پاسخ هایی که به دنبال آن می گردند، کلماتی که برای جستجو از آن استفاده می کنند و همین طور محتوایی که زمان خود را برای آن صرف می کنند. آگاهی از خواسته های کاربران در یک سمت و ارائه پاسخی درست به این خواسته ها در شکلی قابل فهم برای موتورهای جستجو از سمت دیگر، دو روی سکه سئو هستند.
همین قدر که سئوی مفید و درست می تواند سایت شما را معروف و بالا نگه دارد، سئوی اشتباه نیز می تواند شما را از دید مخاطبان حذف کرده و محبوبیت شما را کم کند. در این نقطه در می یابیم که سئو فرآيند سادهاي نيست که به راحتي پيادهسازي شود. زيرا نيازمند دانش زياد، علم پيش زمينهاي و صبر است. موتورهاي جستجو با تغيير مداوم الگوريتمهاي رتبهبندي خود غير قابل پيشبيني هستند، بنابراين وظيفه مهندسين سئو به روز نگه داشتن اطلاعات خود در اين زمينه است.
در نتیجه در میابیم که سئو کاری نیست که ما برای یکبار در سایت خودمان انجام داده و منتظر باشیم که سایت در نتایج جستجو بالا باشد. بلکه نیاز است تا فعالیت و پیگیری های مداوم در این زمینه داشته باشید. در ادامه به کاربرد های سئو برای یک سایت اشاره می کنیم.
موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟
در دنیای بی انتهای اینترنت، وب سایت ها و ابزارهای زیادی برای خدمت رسانی به شما وجود دارند. کمتر کسی می تواند ادعا کند که از تمام این خدمات اطلاع دارد و در صورت نیاز می تواند مستقیما به آن ها دسترسی پیدا کند. مثلا برای دیدن آمار دقیق، وضعیت آب و هوایی، آموزش و… نمی توان به تمام آدرس های اینترنتی آن ها دسترسی داشت. ولی این موتورهای جستجو هستند که در تمام ساعات شبانهروز مشغول به بررسی وبسایتها و خدمات دنیای مجازی می باشند.
موتورهای جستجو مثل گوگل از نرمافزارهای مختلفی تشکیل شدهاند که هرکدام یک هدف و روش کار مشخصی دارند، ربات یا نرمافزارهایی به نام spider، crowler ،indexer و… . موتورهای جستجو به کمک این رباتها در صفحات وب به جستجو میپردازند و مطالب صفحات سایتها را دستهبندی و در پایگاه دادهی خود ذخیره میکنند. زمانی که کاربر عبارتی را جستجو میکند، موتور جستجو در پایگاه دادهی خود به جستجوی عبارت جستجو شده میپردازد و نزدیکترین نتایج را به ترتیب به شما نمایش میدهد. موتورهای جستجو با کمک مجموعهای از الگوریتم و دستورالعملها سعی میکنند نتایج را طوری اولویت بندی کنند که کاربر با جستجوی خود مرتبطترین نتیجه را دریافت کند.
تنها کافی است درخواست خود را به موتورهای جستجویی مانند گوگل اعلام کنید و آنها تمام وبسایتها و خدمات مرتبط با درخواست شما را در کسری از ثانیه به شما نشان میدهند.
هر بار که در گوگل جستجو می کنید با یک لیست بلندی از نتایج مواجه خواهید شد. اصطلاحا آن را SERP یا Search Engine Results Pages -به معنای صفحه نتایج جستجو- مینامند. اکثر کاربران به دلیل کمبود وقت و رقابت شدید، تنها در صفحه ی اول این نتایج به دنبال پاسخ خود هستند و احتمال اینکه به صفحات بعدی رجوع کنند بسیار کم است. در صفحه اول نیز هرچه جایگاه سایتی بالاتر باشد،(تا سومین ردیف) احتمال دیده شدن آن بیشتر است. حال به معنی دقیق رقابت بر سر جایگاه وبسایت ها پی می بریم!
ما در اینجا به دانشی به نام سئو نیاز داریم تا با کلمات جستجوی مرتبط در صفحه نخست و حتی در اولین ردیف نتایج موتور جستجو گوگل ظاهر شویم. سئو در واقع مجموعه تلاشی است که شما برای رسیدن به ابتدای لیست نتایج گوگل انجام میدهید.
کاربرد سئو چیست؟
همانطور که گفتیم هدف اصلی سئو کمک به وب سایتها در بدست آوردن مکان بالاتر در نتایج جستجوی طبیعی موتورهای جستجو و افزایش ارتباط بین صفحات و کلمات کلیدی وارد شده توسط کاربران است. از طرفی میلیونها کاربر برای حل مشکلات و پیدا کردن پاسخ سوالات خود از موتورهای جستجو استفاده می کنند. بنابراین به وضوح روشن است اگر صاحب یک وبلاگ ، سایت یا فروشگاه اینترنتی باشید، سئو میتواند باعث رشد و رسیدن به اهداف کسب و کارتان شود.
مثلا یک سایت خبری، به بازدید کننده بیشتر و در نتیجه رتبه السکای بالا و در آخر برندینگ بهتر نیاز دارد. و یا یک فروشگاه اینترنتی با برندینگ و فروش بیشتر به هدف خود می رسد. حال اگر کاربران، سایت شما را در یکی از پنج پیشنهاد بالاتر موجود در صفحه نتایج جستجو ببینند امکان بازدید از سایت شما به حداکثر خود خواهد رسید. خبر خوش اینکه افرادی که سایت شما را از طریق موتورهای جستجو کشف می کنند به احتمال زیاد آن را در فیس بوک، توییتر و دیگر شبکههای اجتماعی با دوستان خود به اشتراک می گذارند. و اگر شما این راه را چندین سال دنبال کرده باشید به یکی از قدرتمند ترین وبسایت ها در زمینه ی کاری خود تبدیل خواهید شد.
به طور کلی اهداف و کاربرد های سئو را می توان در یک لیست جمع بندی کرد:
- در بازدید وبسایت تاثیر زیادی دارد.
- باعث تشکیل برند می شود.
- در محبوبیت و معروف شدن برند شما موثر است.
- در صفحه ی نتایج جستجو وبسایت شما را بالاتر قرار می دهد.
- فروش بیشتر محصولات فروشگاه شما را در پی دارد.
- از مهم ترین ابزار ها در تبلیغات است.
چه عواملی در سئو سایت تاثیر دارند؟
گوگل تمام تلاشش را میکند که بهترین و مرتبطترین وبسایتها را به کاربران خود عرضه کند. برای این منظور تعداد زیادی پارامتر ارزیابی را مورد بررسی قرار میدهد. هرچه وبسایت امتیاز بهتری در رابطه با این پارامترها بدست آورد، رقبای خود را کنار زده و در واقع باعث سقوط آنها میشود و خودش را به بالای لیست نزدیکتر میکند.
عوامل موثر بر سئو به دو بخش کلی تقسیم می شوند. عواملی که توسط گوگل یا کارشناسان گوگل تائید شده اند و عواملی که توسط کارشناسان گوگل تائید نشده اند.
از عواملی که توسط گوگل و کارشناسان گوگل تائید نشده اند، تاثیر بک لینک در شبکه های اجتماعی بر سئو سایت است. این حرف به این دلیل است که لینک های شبکه های اجتماعی به عنوان لینک های یک صفحه برای تعیین میزان اعتبار صفحه محاسبه نمی شوند. ولی میزان ترافیکی که از شبکه های اجتماعی به صفحه منتقل می شود در تعیین رتبه سایت موثر است. نکته ای که برای تبلیغ در شبکه های اجتماعی باید به آن توجه داشت این است که شبکه های اجتماعی می توانند در برند سازی کمک فراوانی به سایت کنند. به این نکته هم اشاره کنم که رعایت تمامی فاکتورهای گوگل در حد متناسب می تواند به رشد وبسایت شما کمک بیشتری کند.
بر اساس تجربه و بررسی سایتهایی که در صفحه اول گوگل نمایش داده میشوند، عوامل زیر را میتوان از مهمترین پارامترهای تعیین رتبهبندی سایت توسط الگوریتم گوگل بیان کرد.
- میزان ارتباط محتوا و متن جستجو شده توسط کاربران در موتور های جستجو
- میزان ارتباط کلمات کلیدی و محتوای تولید شده
- میزان ارتباط عنوان صفحه و محتوای صفحه
- میزان ارتباط آدرس صفحه و محتوای تولید شده
- میزان ارتباط سرتیتر ها و عنوان صفحه
- تعداد کلمات کلیدی در صفحه
- حجم مطالب صفحه
- متن صفت alt تصاویر
- میزان لینک داخلی دریافتی
- متن لینک داخلی دریافتی
- میزان لینک خارجی معتبر دریافتی (از سایت های مرتبط با متن لینک شده مرتبط Anchor text)
- میزان ترافیک دریافتی از جستجو در موتور جستجو
- میزان ماندگاری کاربران در سایت
- میزان کل ترافیک دریافتی
- تعداد افرادی که در شبکه های اجتماعی راجع به برند شما صحبت می کنند (تعداد Mention)
در مقاله ی آینده به بررسی کامل تر عواملی که بر سئو سایت تاثیر دارند می پردازیم.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید