7 مورد از فواید خوردن صبحانه | چرا صبحانه بخوریم؟

یکی از مهمترین وعده های غذایی صبحانه است، که اگر فردی آن را از وعده غذایی خود حذف کند، سلامت خود را به خطر انداخته؛ اولین رمز سلامتی و تندرستی، خوردن صبحانه کامل است.
ممکن است فردی صبح پر مشغله ای داشته باشد و به هر دلیلی نتواند صبحانه بخورد، اگر بداند که صبحانه خوردن چقدر موثر است، و نخوردن صبحانه چه مضراتی برایش به همراه دارد، خوردن صبحانه را جزء اولویت های خود قرار داده و هیچ گاه آن را از وعده های غذایی خود حذف نمیکند.
در این مقاله از وب سایت هوش ثروت، به بررسی فواید صبحانه خوردن میپردازیم؛ از آنجا در مقاله های قبلی راهکارهایی را برای کاهش وزن و تناسب اندام بیان کردیم و دانستیم نقطه مشترک آنها داشتن تغذیه سالم است که هر دوی آنها به خوردن صبحانه اشاره و تاکید کردند.
خوردن صبحانه فواید زیادی برای سلامتی و بهبود جسم انسان دارد و سوخت و ساز بدن را تامین میکند.

7 مورد از فواید خوردن صبحانه کامل چیست؟
1. افزایش سوخت و ساز بدن
با خوردن صبحانه کامل سوخت ساز بدن تامین میشود و همچنین سوخت و ساز بدن را بالا میبرد؛ در نتیجه بازدهی فکری و جسمی نیز افزایش پیدا میکند و به جای انباشته شدن کالری در بدن به سوزاندن آن ها میپردازد.
مهم ترین فایده خوردن صبحانه بالا رفتن متابولیسم است، که در این صورت به فرد کمک میکند کالری بیشتری در روز بسوزاند، در واقع هنگامی که صبحانه میخورید، به بدن این فرمان را میدهید که کالری زیادی برای سوزاندن در طول روز وجود دارد، و هیچ نیازی به ذخیره کردن کالری نیست.
2. پرخوری نکردن
بر خلاف تصور همه که برای شروع رژیم لاغری، ابتدا سراغ حذف صبحانه میروند؛ باید بدانند که حذف وعده صبحانه باعث چاقی و پرخوری میشود.
زیرا شما مدت زیادی را گرسنه مانده اید و هیچ ماده غذایی به بدنتان نرسیده است، و این کمبود را در وعده های غذایی دیگر (شام و ناهار) جبران میکنید؛ آن هم به این صورت که مثلا اگر در حالت عادی یک بشقاب برنج شما را سیر میکند، با نخوردن صبحانه باید یک و نیم تا 2 بشقاب برنج برای رفع ضعف و گرسنگی میل کنید.

3. افزایش جذب مواد غذایی در بدن
افرادی که صبحانه سالمی میخورند، جذب فیبر در بدنشان افزایش یافته و جذب کالری و چربی کاهش پیدا میکند؛ در کل هر چیزی که صبح و به صورت ناشتا میخورید جذب و تاثیر آن چند برابر خواهد بود، به همین دلیل میزان زیادی از انواع ویتامین ها و مواد معدنی به خصوص کلسیم و آهن و منزیم با خوردن صبحانه جذب میشود.
4. کمتر شدن مصرف غذاهای ناسالم
خوردن صبحانه سالم به کنترل گرسنگی کمک میکند و به این ترتیب میل کمتری به خوردن غذاهای پرکالری خواهید داشت و همچنین کالری ها کمتر جذب میشوند.
5. افزایش سرزندگی در طول روز با خوردن صبحانه
زمانی که شما میخواهید روز خود را شروع کنید، خوردن یک صبحانه کامل و مغذی، باعث احساس سر زندگی در شما میشود و روز خود را پر انرژی شروع میکنید.

6. کاهش وزن
خوردن صبحانه باعث کنترل گرسنگی میشود، و در نتیجه میل به خوردن شیرینی جات و نشاسته را برطرف میکند.
این نوع رژیم غذایی سالم تر از رژیم های کم کربوهیدرات است که تقریبا مصرف کربوهیدرات را قطع میکنند و مشکلات جانبی مانند ریزش مو را به وجود میآورند.
افرادی که صبحانه میخورند، کمتر در طول روز خورده خوری میکند، همچنین هنگام وعده های شام و ناهار کمتر احساس ولع و ضعف دارند؛ زیرا صبحانه خوردن اشتهای شما را کنترل میکند، پس خوردن صبحانه کامل کمک خوبی به ایده آل کردن وزن شما میکند.
7. میزان تمرکز و قدرت حافظه
افرادی که صبحانه میخورند با مقایسه از افرادی که صبحانه کامل نمیخورند از تمرکز کارایی و خلق و خوی بهتری برخورددار هستند.
صبحانه خوردن حافظه را شما بهبود میبخشد؛ زیرا باعث میشود مواد مغذی، به اندازه کافی به مغز برسد و عملکرد و بازدهی مغز را افزایش میدهد، این مسئله در قدرت یادگیری، حافظه، تمرکز و حتی نشاط و خلق و خوی ما تاثیر میگذارد.

دیگر فواید صبحانه خوردن :
- از یبوست جلوگیری میکند.
- از فشار خون بالا دیابت و غیره… جلوگیری میکند.
- توازن انسولین بدن را حفظ میکند.
- به دفع مواد زائد از بدن کمک میکند.
- از مشکلا معده (زخم معده، رفلاکس و …) جلوگیری میکند.
عوارض نخوردن صبحانه چیست؟
نخوردن صبحانه باعث میشود افراد احساس خستگی کنند و در نتیجه فرد را عصبی میکند، بازدهی مغز پایین آمده و سطح یادگیری و هوشیاری کاهش پیدا میکند.
این تاثیر به خصوص روی دانش آموزان وجود دارد؛ زمانی که دانش آموز خسته باشد، انرژی بدنش افت پیدا میکند و در نتیجه سر کلاس تمرکز کافی ندارد.
همچنان با نخوردن صبحانه، دچار اضافه وزن میشوید؛ افرادی که صبحانه نمیخورند دائما در طول روز گرسنه هستند و دائم برای رفع این مشکل به خورده خوری میپردازند و دائما هوس خوراکی های مختلف (غالبا تنقلات) میکنند.
همچنین نخوردن صبحانه باعث میشود ویتامین کافی به بدن نرسد، و همچنین روی تغییرات هورمونی نیز اثر دارد؛ افرادی که صبحانه نمیخورند زیاد دچار تغییرات خلق و خو میشوند؛ زیرا قند خون آنها نوسان دارد.
چه مواد غذایی را برای صبحانه بخوریم؟
صبحانه باید در ساعت اول بعد از بیداری میل شود، اگر میخواهید صبحانه کامل و سالم برای تامین انرژی در طول روز داشته باشید، توصیه میشود از مواد غذایی مانند: کره ، نان ، پنیر ، تخم، مرغ عدسی و غلات های آماده مثل برشتوک استفاده کنید.
نان پنیر به همراه هر یک از تکه های گوجه، گردو، خیار میتواند صبحانه مغذی باشد. همچنین برای خوردن یک صبحانه کامل یک تخم مرغ آبپز شده با نان گرم و سبوس دار میتواند گزینه بسیار خوبی باشد.
افرادی که میل به خوردن اینگونه صبحانه ندارند، میتوانند پیتزای آماده نیز درست و مصرف کنند، به این صورت که روی یک تکه نان تست را به اندازه یک قاشق غذاخوری به پنیر کم چرب آغشته کنید و تکه های برش خورده گوجه فرنگی را روی آن قرار دهید،در پایان یک قاشق چای خوری روغن زیتون روی آن بریزید به همراه نمک و فلفل.
برای اینکه اشتهایمان در صبح به خوردن صبحانه زیاد شود، بهتر است شب ها شام کمتر بخوریم، این کار به احساس گرسنگی اول صبح خیلی کمک میکند.
همچنین میتوانید به خوردن صبحانه متفاوت فکر کنید و به صبحانه به عنوان بخشی از یک درمان بیماری نگاه کنید تا بهانه هایی مانند “اشتها ندارم” و “نمیتونم بخورم” را کنار بگذارید؛ توصیه میشود وعده های غذایی را در وقت های مشخص و معین میل کنید.
علت میل نداشتن به صبحانه
در برخی از موارد پیش می آید که صبحانه نخوردن به دلیل بی میلی و حالت تهوع صبح باشد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.
1. خستگی بیش از حد و اختلال خواب:
بی خوابی و کمبود خواب باعث میشود که چرخه خواب و بیداری بهم بخورد، و بی اشتهایی به صبحانه و حالت تهوع همراه خود داشته باشد.

2. گرسنگی طولانی مدت یا قند خون پایین
اگر آخرین وعده غذایی شما شام باشد ممکن است از زمان صرف صبحانه 10 الی 12 ساعت گذشته باشد، در این صورت سطح پایین گلوکز در خون یا به عبارت دیگری افت قند خون، می تواند باعث سر گیجه، ضعف یا حالت تهوع شود، اما بهتر است بدانید که با حذف صبحانه باعث تشدید این موارد میشوید.
3. رفلاکس معده
رفلاکس معده یا بازگشت اسید معده زمانی اتفاق میافتد که دریچهی بین این عضو و مری بسته نمیشود و در نتیجه بعد از خوردن یا نوشیدن مایعات اسید معده به سمت بالا برمیگردد و حتی ممکن است بخشی از مری را درگیر کند، در این وضعیت بی اشتهایی و حالت تهوع معمول است.

4. مشکلات مرتبط با بینی یا سینوس
در صورت وجود این مشکل، احتباس سینوسی به داخل گوش فشار وارد میکند و بی اشتهایی، سرگیجه و بی حالی را به دنبال دارد.
5. استرس
استرس، هیجان و ترس روی عملکرد روده و معده تاثیر بسیار زیادی میگذارد، و ممن است مشکلات معده و به دنبال آن حالت تهوع و بی اشتهایی را به دنبال داشته باشد.

6. مصرف الکل
نوشیدن الکل با تحت تأثیر گذاشتن سیستم گوارش میتواند باعث احساس حالت تهوع در زمان صرف صبحانه شود.
7. رژیم
تهوع در صبح میتواند ناشی از مصرف ماده غذایی خاصی باشد. مصرف بعضی از مواد غذایی که در رژیم های لاغری توصیه میشود، میتواند عامل بی اشتهایی، تهوع و ضعف باشد.
8. شیمی درمانی
تهوع، بی حالی و استفراغ در صبح از عوارض جانبی دارو های شیمی درمانی است. این دارو ها بر عملکرد مغز که وظیفه آن کنترل استفراغ است تاثیر میگذارد و عملکرد سلول های مغز تا حدودی ضعیف میشوند.

9. بارداری
تهوع در زمان صبح یکی از شایعترین معضلات دوران بارداری است که اغلب شش هفته اول پیش میآید.

چگونه بیاشتهایی و تهوع صبح را درمان کنیم؟
1. از مصرف الکل خودداری کنید.
2. بعد از بیدار شدن، تا زمان آماده شدن صبحانه، یک خوراکی کوچک بخورید.
3. سعی کنید الگوی خواب منظمی داشته باشید.
4. از پرخوری قبل از خواب خود داری کنید.
5. از خوردن غذای چرب برای شام خودداری کنید.
6. از تکنیکهای تمرکز و آرامش اعصاب برای کاهش استرس استفاده کنید.
برای رفع بی اشتهایی چه کنیم ؟
به طور مرتب در گروه درمانی شرکت کنید.
بهتر است از برنامه غذایی دور نشوید، حتی اگر آن ها شما را ناراحت کنند.
با توجه به موضوعاتی که راجب بی اشتهایی گفته شد، میتوانید غذای خود را به چند قسمت تقسیم کنید و در طول روز از قسمت های کوچک استفاده کنید.
سخن آخر :
همان طور که در این مقاله گفته شد صبحانه خوردن یک امر ضروری است و باید بیشتر به آن توجه کرد تا از بروز بسیاری از مشکلات و بیماری ها جلوگیری کنیم.
ساعت مشخصی از صبح را به خوردن صبحانه اختصاص دهید و توجه بیشتری به آن داشته باشید، و در وعده صبحانه سعی کنید از مواد غذایی سالم و مقوی استفاده کنید.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید