طراحی وب اپلیکیشن به زبان ساده با پایتون کمتر از 5 دقیقه


ساخت وب اپلیکیشن با پایتون
به طور کلی در این روزها، ساخت وب اپلیکیشن ها و اپلیکیشن های موبایلی هم در بین مردم و هم در بین برنامه نویسان طرفدار زیادی پیدا کرده است و باعث به وجود آمدن دنیای جدیدی در موبایل ها شده است. حال چطور میتوان اقدام به ساخت وب اپلیکیشن با پایتون کرد؟ امروز در این مقاله قصد به بررسی این مطلب داریم.

وب اپلیکیشن (PWA) چیست؟
اما پیش از آشنایی با موضوع ساخت وب اپلیکیشن با پایتون لازم است که با عبارت وب اپلیکیشن آشنا شویم. وب اپلیکیشن هاکه اختصارا به آن PWAمی گویند، فناوری ای در حوزه ساخت اپلیکیشن موبایل بوده که در سال 2015 توسط گوگل به دنیا معرفی گردید.
وب اپلیکیشن ها را می توان نرم افزارهای کاربردی ای دانست که بدون نیاز به نصب و استفاده از مرورگرها، قابل استفاده هستند.
تفاوت وب اپلیکیشن ها با اپلیکیشن های بومی و وب سایت ها در چیست؟
برای درک بهتر مفهوم ساخت وب اپلیکیشن با پایتون، بهتر است که با تفاوت وب اپلیکیشن ها با وب سایت و اپلیکیشن های بومی آشنا شوید.
ابتدا با اپلیکیشن های بومی شروع می کنیم که آن ها همان اپلیکیشن هایی هستند که شما از اپ استورها دانلود کرده و روی دستگاه خود نصب می کنید اما وب اپلیکیشن ها نیازمند نصب نیستند و در مرورگر دستگاه شما هستند.
در ادامه نوبت به تفاوت وب سایت با وب اپلیکیشن است. برای بست آن توضیحاتی بسیاری لازم است که ممکن است باعث دور شدن از موضوع اصلی ما که ساخت وب اپلیکیشن با پایتون است، بشود. پس تنها کافی است ،بدانید که وب سایت بر محتوای یکسان برای همه و اطلاع رسانی تاکید دارد. درحالی که وب اپلیکیشن ها بر عمل و تعامل تاکید داشته و اطلاعات را با دسترسی های مختلف و براساس نیاز کاربر نمایش می دهد.
چن مورد از مزایای ساخت وب اپلیکیشن با پایتون
در این بخش از مقاله، چند مزیت ساخت وب اپلیکیشن با پایتون را بررسی می کنیم:
- یادگیری راحت و آسان: پایتون را می توان یکی از محبوب ترین زبان ها جهت یادگیری دانست. زیرا که در آن از عبارت های رایج استفاده شده و نسبت به سایر زبان های برنامه نویسی از کد کمتری استفاده می شود. بنابراین علاوه بر یادگیری، کار کردن با آن هم بسیار راحت است.
- کتابخانه های غنی: این زبان دسترسی به ابزارهای کارخانه هایی را می دهد که با استفاده از آن توانایی دسترسی به کدهای از پیش نوشته شده را خواهید داشت.
علاوه بر این ها، پایتون فریم ورک های بی نظیری چون جنگو و فلاسک را هم داراست .
- طرح اولیه سریع: پایتون درمقایسه با سایر زبان های برنامه نویسی، زمان کمتری را برای ساخت پروژه ها صرف کرده و موجب می شود، تا ایده ها در زمان کمی اجرایی شده و به طورکلی می توان گفت که روند کار را سریع تر می کند.
- محبوبیت: همان طور که پیش تر اشاره کردیم پایتون یکی از محبوب ترین زبان های دنیاست. همین امر موجب شده است، تا به صورت مداوم و مرتب اپدیت هایی از کتابخانه های جدید و ویژگی های آن را ببینیم.

چگونه اقدام به ساخت وب اپلیکیشن با پایتون کنیم؟
شاید باور آن برای شما سخت باشد اما تنها با نوشتن 7 خط کد می توانید دست به ساخت وب اپلیکیشن با پایتون زده و برنامه “Hello World” را بنویسید.
اولین قدم برای ساخت وب اپلیکیشن با پایتون نصب فلاسک است. pip install flask را در کامند لاین یا ترمینال وارد کنید. اگر از لینوکس یا مک استفاده می کنید، به جای pip از pip3 را وارد کنید.
حالا نوبت به کد زدن است:
from flask import Flask
app = Flask(__name__)
@app.route(‘/’)
def hello_world():
return ‘Hello World!’
if __name__ == ‘__main__’:
app.run()
خط اول فلاسک را وارد عمل می کند و در برنامه قرار می دهد.
خط دوم از کلاس فلاسک یک نمونه جدید می سازد.فلاسک را با متغیر app با استفاده از __name__معرفی می کند.
خط سوم یک کانال / برای فهرست شما یا پیش زمینه، صفحه تنظیم می نماید. زمانی که کاربر وارد locahost:5000/ می شود، می توانید کد خاصی را تنظیم نمایید.
خط چهارم یک عملکرد به نام Hello World را به وجود می آورد.
خط پنجم Hello World را به کاربر برمی گرداند.
خط ششم بررسی می کند که اسکریپت به طور صحیح اجرا شود.
خط هفتم اپلیکیشن را از متغیر app که حین آغاز کار استفاده کرده بود، اجرا می کند که کاربر بتواند اپلیکیشن وب را از طریق localhost مشاهده نماید.
کدهای بالا را در یک فایل قرار داده و با پسوند .py ذخیره کنید که بعدا بتوانید آن را اجرا کنید.
ابزارهای مفید برای ساخت اپلیکیشن با پایتون
خود پایتون ممکن است قابلیت های درون سازی برای اپلیکیشن های موبایل را دارا نباشد، اما پکیج هایی همچون Kivy،PyQt و Toga را ارائه داده که با آن ها می توان اقدام به ساخت وب اپلیکیشن با پایتون کرد.
پکیج kivy

اولین پکیجی که قصد معرفی آن را داریم کیوی است. مزایای این پکیج را می توان بیش تر از سایر دانست. کیوی این امکان را فراهم می کند که اپلیکیشن شما در تمامی پلتفرم ها بدون بروز هیچ گونه مشکلی اجرا شود. علاوه بر آن، درصورتی که تغییری در کدهایتان ایجاد کردید، نیازی به کامپایل دوباره کدها را ندارید. دیگر مزیت kivy این است که، می توانید مستقیما از سینتکس های خود پایتون نیز برای طراحی اپلیکیشن خود بهره ببرید.
Kivy در سال 2011 منتشر شدو قابلیت اجرایی بر روی سیستم عامل های ویندوز، مک، لینوکس و Raspberry Pi را داراست.
پکیج PyQt
PyQt بر روی ویندوز، macOS، Linux، IOS و Android اجرا می شود. هرکدام از ورژن های PyQt ورژن مخصوص Qt خودش را پشتیبانی می کنند.
PyQt این قابلیت را داراست که کار کراس پلتفرم های فریم ورک اپلیکیشن Qt سی پلاس پلاس و زبان های برنامه نویسی ادغام شده با پایتون را با هم دیگر فراخوانی کرده و داده های آن ها را با هم تطابق بدهد.
پکیج Toga
توگا یک ابزار GUI کراس پلتفرم های Python و OS است. توگا یک اپلیکیشن کاملا Native بوده یعنی رفتارش همان چیزی باشد که کاربر از یک اپلیکیشن بومی انتظار دارد.
آن را یک امکان جهت طراحی ظاهر اپلیکیشن ها می توان دانست. برای مثال با استفاده از می توان مشخص کرد که منوها کجا ها قرار بگیرند، ویجت ها چگونه عمل کنند و ..
سخن آخر
ساخت یک وبسایت با استفاده از پایتون و از طریق Flask واقعا کار ساده و راحتی است. فلاسک سعی دارد تا جای ممکن کوچک و مینیمال بماند اما شما میتوانید ویژگیهای بسیار زیادی را نیز به آن اضافه کنید. اگر قصد تخصص پیدا کردن در ساخت وب اپلیکیشن با پایتون را دارید، ما امروز این مقاله در سایت هوش ثروت یک دید کلی از آن را به شما ارائه دادیم. البته که مسیر بسیار طولانی ای در پیش خواهید داشت و اینجا تازه شروع مسیرتون هست.
سوالات متداول
چرا ساخت وب اپلیکیشن؟
که درکشور ما وبا وجود تحریم ها، باعث شده نصب و استفاده بسیاری از اپلیکیشن ها بر روی گوشی های ایفون ممکن نباشد، پس فناوری وب اپلیکیشن ها بسیار موفق تر عمل کرده و نمونه آن را در اسنپ و آپ می توان دید.
PyQt چیست؟
PyQt بر روی ویندوز، macOS، Linux، IOS و Android اجرا می شود. هرکدام از ورژن های PyQt ورژن مخصوص Qt خودش را پشتیبانی می کنند.
وب اپلیکیشن (PWA) چیست؟
وب اپلیکیشن هاکه اختصارا به آن PWAمی گویند، فناوری ای در حوزه ساخت اپلیکیشن موبایل بوده که در سال 2015 توسط گوگل به دنیا معرفی گردید.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 1 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 1
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید