کوچینگ رابطه چیست؟و چگونه به زوج ها کمک میکند؟
کوچینگ رابطه از دغدقه های ما برای ارتباط با دیگران صحبت میکند.
فکر میکنم برای تک تک ما پیش آمده که در برقراری ارتباطات مختلف مثل ارتباط با محل کار، با خانواده، دوستان و نزدیکان، در برخورد های اجتماعی و حتی با طرف احساسی خود، دچار اضطراب و مشکل میشویم.
گاهی قرار کاری داشتیم که به دلیل ارتباط گیری ضعیف، نتوانسته ایم آنطورکه باید موضوعات را شرح دهیم، و یا لحنی دلنشین نداشته ایم تا مشتری مان را جذب کنیم.
گاهی با حضور در اجتماع دچار استرس و ترس میشویم، و توان بیان احساسات را نداریم؛ نمیتوانیم در مخالفت با چیزی که دوست ندارید، در جمع “نه” بیاورید، نه میتوانید نظرخود را بیان کنید، و نه شجاعت آن را دارید که از آنچه میخواهید دفاع کنید.
گاهی شخصی که عاشقش بوده ایم را از دست داده ایم، زیرا در بیان و ابراز احساسات ضعیف و ناتوان بودیم، و یا نتوانستیم بحران پیش رو را به درستی مدیریت کنیم.
ما در این مقاله از وب سایت هوش ثروت، به کوچینگ رابطه با رویکرد روابط بین زوجین پرداخته ایم و امیدواریم مطالب این مقاه رهنمودی باشد برای بهبود روابط شما.
کوچینگ رابطه چیست؟
کوچینگ رابطه(Relationship Coaching ) یکی از انواع کوچینگ است که از زیر شاخه های لایف کوچینگ محسوب میشود.
کوچینگ رابطه میتواند تمام روابط شخصی شما از جمله روابط کاری، روابط اجتماعی، روابط با دوستان و اطرافیان نزدیک و همچنین رابطه عاطفی شما را شامل شود.
کوچینگ رابطه به زوجین مهارت های ارتباطی که برای پایداری و ادامه یک رابطه – بالاخص روابط عاشقانه و مصمم برای ازدواج- را لازم دارند، به آنها آموزش میدهد.
شما در کوچینگ رابطه، با انواع روش های مواجهه با مشکلات و مسائل آشنا خواهید شد و اینگونه با کنترل شرایط هنگام وقوع بحران، ناخواسته لطمه ای به رابطه وارد نمیشود.
همینطور شما باید با ابزار های ابراز علاقه و جذب طرف مقابل آشنا شوید؛ و مهارت هایی گوش دادن، دلداری دادن، فهمیدن نیاز های طرف مقابل، درک نیاز های او و سایر مهارت هایی که برای عمیق شدن رابطه لازم است را ، یادگرفته و تمرین کنید.
همچنین کوچینگ رابطه میتواند به شما یاری میدهد تا با سوگ عزیزی از دست رفته کنتار بیایید و یا رابطه عاشقانه خود را عمیق تر کرده و به یک رابطه طولانی مدت تبدیل کنید.
مربی رابطه، به شما کمک میکند تا اهداف رابطه تان را شناسایی کنید، نقش خود را در رابطه پیدا کنید، در زندگی زناشویی و روابط عاطفی خود پیشرفت کنید، و یاد بگیرید چگونه برای حفظ یک رابطه تلاش کنید.
چه کسانی میتوانند از کوچینگ رابطه استفاده کنند؟
1. در انجام فرآیند کوچینگ رابطه، لازم نیست حتما هر دو طرف باهم به کوچ مراجعه کنند؛ زیرا کوچینگ به مراجعه کننده کمک میکند تا افکار دردناک و آزاردهنده را کنار بگذارد و از رابطه خود یک چشم انداز ایجاد کند.
بنابر این مراجعه کننده میتواند تنها خود، در فرآیند کوچینگد شرکت کرده و با کار کردن روی خود، رابطه اش را بهبود بخشد.
2. فرآیند کوچینگ رابط فقط برای افرادی که درگیر رابطه هستند، اجرا نمیشود؛ بلکه مجرد هایی که سابقه رابطه آشفته دارند، نمیدانند از روابط خود چه میخواهند، در برقراری ارتباط مشکل دارند، و یا قصد دارند روی خودشان کار کنند تا بتوانند رابطه ای عمیق ایجاد کنند، نیز از راهنمایی مربی رابطه استفاده میکند.
3. در دسته دیگر، زوجین هردو باهم به کوچینگ رابطه مراجعه میکنند و راجب تعارضات و تفاهم ها سخن میگویند.
این زوج ها یا به دنبال راه حل برای رفع اختلافات هستند، یه به دنبال درک عمیق تری از رابطه و طرف مقابلشان هستند تا رابطه شان را بهبود ببخشند.
در هردو صورت مربی رابطه ابزار ها و تمرین های لازم برای درک یکدیگر، همدلی، ابراز علاقه، کنترل شرایط بحرانی، شیوه مواجهه با چالش های پیش رو و غیره را به هر دو طر آموزش میدهد.
چرا باید از کوچینگ رابطه استفاده کنیم؟
آنچه ما در زندگی امروزه میبینیم، این تصویر را در ذهن ما ایجاد میکند که داشتن یک رابطه عاطفی، خوشبختی که آرزویش را داریم برای ما به ارمغان میآورد، و داشتن یک رابطه عاشقانه، میتواند جبران همه ی نداشته هایتان باشد.
این ذهنیت در ما ایجاد شده که برای شروع و ادامه یک رابطه، فقط دوست داشتن کافی است.
اما خیلی از ما میدانیم که فقط دوست داشتن کورکورانه نباید باعث شود سمت بعضی افراد برویم، و صرفا علاقه خالی باعث ادامه دار شدن رابطه نمیشود.
چیزی که رسانه های اجتماعی و تجربیات اطرافیان به شما میگوید این است که اگر از رابطه خود ناراضی هستید، پس لابد شخص مناسب را هنوز پیدا نکرده اید، و خیلی از ما تا سنین میان سالی به دنبال پیدا کردن شخص ایده آل هستیم.
غافل از اینکه شخص ایده آل ما در یکی از همان افرادی که در گذشته خیلی راحت کنارشان گذاشته ایم نهفته بوده، و این ما بودیم که فکر میکردیم با رد شدن از اون شخصی بهتر را پیدا خواهیم کرد.
این نگرش مانند این است که بگوییم: “از روز اول که چوب بیس بال دستت میگیری، باید اولین توپی که پرتاب میشود را بزنی.”
یا بگوییم:” اگر راست تو واقعا برای نوازندگی ساخته شده باشی، باید به محض لمس پیانو، ازهمان اول شروع به نواختن کنی.”
بله این مدل تفکر در مورد رابطه نیز همانقدر پوچ است که مثال های بالا بنظر شما مسخره میآید.
ما اهل ماندن و ساختن یک رابطه نیستیم، بلکه دائما افراد با برچسب گذاشتن روی افراد از آنها رد میشویم.
بنابراین کوچینگ رابطه وارد عمل میشود تا به شما کمک کند برای روابط یا کسانی که برایتان مهم هستند، تلاش کنید و آنها را رها نکنید.
حال آنکه کسی به ما یاد نداده که چگونه باید رابطه ای را بسازیم. نباید توقع داشته باشید شما یا طرف احساسی تان در رابطه عالی باشید، در حالی که کسی به شما مهارت های ارتباطی را آموزش نداده.
کوچینگ رابطه چه میکند؟
کوچینگ رابطه برای شما و شریک احساسی تان این مسئله را شفاف میکند که به عنوان یک زوج، بروز ناراحتی و دلخوری، اختلاف نظر، قهر و آشتی، حتی گاهی بی حوصلگی و بی توجهی و خیلی موارد دیگر که ممکن است گاهی به مزاق شما خوش نیاید؛ همه بخشی از رابطه هستند.
شما باید یک رابطه را با تمام خوبی ها و بدی هایش بپذیرید، و همانطور که از زیبایی های رابطه لذت میبرید، گاهی باید تحمل دلخوری ها را نیز داشته باشید.
کوچینگ رابطه شما را در این مسیر راهنمایی میکند تا مهارت های ارتباطی و حل تعارضات خوبی داشته باشید، در این صورت شما همیشه شریک موفقی در رابطه خواهید بود.
یکی دیگر از اقدامات مهمی که در کوچینگ رابطه صورت میگیرد، کشف مسائلی است که در شما و شریک زندگی تان بیشتر مورد توجه قرار میگیرد، بیشتر به چشم میآید و دیده میشود، و بیشتر دوست داشته میشود.
کشف این مسائل در رابطه مانند ابزار های صمیمت است که ممکن است در هر رابطه ای و بین هر زوجی متفاوت باشد.
پس زوجین در کوچینگ رابطه باید یادبگیرند چطور با ابزار هایی که زحمت کشف کردنش را کشیدند، صمیمت رابطه را افزایش دهند.
نکته: کوچینگ رابطه، سعی دارد تا شما درک کنید، قرار نیست کسانی که در ارتباط با شما هستند، دقیقا آنچه انجام میدهید را دوست داشته باشد و قدردان آن باشد، و همینطور قرار نیست دیگران فقط کار هایی را انجام دهند که شما خوشتان میآید؛ این بیانگر تفکر ” من” در رابطه است در صورتی که رابطه حول محوریت ” ما” قرار دارد.
تفاوت کوچینگ رابطه با مشاور خانواده و مشاور زوج درمانی چیست؟
بزرگترین دلایل بروز اختلافات بین زوجین تفاوت در باور ها، مسائل مالی، رابطه جنسی، بارداری، و تربیت فرزندان است.
با اینکه هم مشاور خانواده و هم کوچ رابطه، هردو برای حل این تعارضات تلاش میکنند، اما شیوه درمان آنها با هم متفاوت است.
در جلسات مشاوره خانواده، شما و مشاور فقط به صحبت راجب مشکلات و مسائل میپردازید.این در صورتی که کوچینگ رابطه، شیوه هایی را برای درک بهتر به صورت تمرینات عملی و فعالیت های چالش برانگیز آموزش میدهد، و فرآیند درمان با شیوه های قابل لمس تری نسب به مکالمه خالی صورت میگیرد.
گاهی زوجین فقط با هدف بهبود رابطه مراجعه میکنند
اغلب کسانی که به شماور مراجعه میکنند افراد دردمندی هستند که برای حل مشکلات خود به مشاور پناه آورده اند؛ و معمولا شما کسی را در جلسات مشاوره نمیبینید که هدفش از شرکت در جلسات مشاوره، بهترکردن رابطه ای باشد که الان هم مشکلی ندارد و همه چیز خوب است.
این در صورتی است که کوچینگ رابطه علاوه بر راهنمایی برای حل اختلافات، میتواند راهکار هایی برای تشدید صمیمت و دلبستگی، یا حتی راهکاری برای ترمیم رابطه هنگام بروز چالش ارائه دهد.
سوالات متدوال:
چگونه از قیمت منصافنه دوره کوچینگ آگاه شود؟
هزینه ها با توجه به تبحر و تجربهی فرد متفاوت است. با این حال پیشنهاد میشود هنگام انتخاب، نرخ چندین مربی و مشاوره را پر سو جو کنید، زیرا تقریاب قیمت همه باید در یک رنج باشد.
اگر مشکل شما شامل مسائل جنسی نیز هست؛ پس باید مربی رابطه ای که انتخاب میکنید در این زمینه تخصص و تجربه لازم را داشته باشد، که مقداری مبالغ برای این دسته مربی ها افزایش می یابد. برای اطلاعات بیشتر میتواند با پشتیبانی تیم هوش ثروت در تماس باشید.
هزینه جلسات کوچینگ رابطه چقدر است؟
در آمریکا هزینه جلسات از حداقل 50 دلار شروع شده و به 300 دلار هم میرسد.
در ایران نیز برخی مربیان به دلار دوره ها و خدمات خود را به فروش میرسانند؛ اما در کل هر مربی مبلغ خاص خود را تعیین میکند.
بسته به نوع نیاز شما مربی تعداد جلسات و فاصله جلسات را مشخص میکندو که در جلسات نیم ساعته، یک ساعته یا 2 ساعته متغیر است، و در فواصل مختلف مثلا هفته ای یک بار یا ماهی یکبار برگزار خواهد شد.
چگونه از قیمت منصافنه دوره کوچینگ آگاه شود؟
هزینه ها با توجه به تبحر و تجربهی فرد متفاوت است. با این حال پیشنهاد میشود هنگام انتخاب، نرخ چندین مربی و مشاوره را پر سو جو کنید، زیرا تقریاب قیمت همه باید در یک رنج باشد.
اگر مشکل شما شامل مسائل جنسی نیز هست؛ پس باید مربی رابطه ای که انتخاب میکنید در این زمینه تخصص و تجربه لازم را داشته باشد، که مقداری مبالغ برای این دسته مربی ها افزایش می یابد. برای اطلاعات بیشتر میتواند با پشتیبانی تیم هوش ثروت در تماس باشید.
چگونه میتوان مربی کوچینگ شد؟
با آمار طلاق 50 درصد و پایین آمدن نرخ ازدواج، علاقمندان برای مربیگری رابطه نیز در حال افزایش هستند.
خوشبختانه در ایاران نیز دوره های مفیدی برای تربیت مربی رابطه وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر میتواند با پشتیبانی تیم هوش ثروت در تماس باشید.
سخن آخر:
در این نوع شیوه درمان، طرفین فعالیت پویایی در ساخت رابطه دارند و هر دو برای ساخت رابطه شان تلاش میکنند، به علاوه شما میتوانید رابطه ای که در حال حاضر به خوبی پیش میرود را به مراحل بالاتری برسانید و رابطه خود را عمیق تر کنید.
در آخر این شما هستید که به عنوان مراجعه کننده تصمیم میگیرید از مشاوره رابطه کمک بگیرید یا از مربی. با توجه به توضیحاتی که در مقاله ذکر شد، شیوه های نوین و تجربی در کوچینگ رابطه وجود دارد که میتواند با روشی ملموس تر شما را به هدف خود برساند.
تیم هوش ثروت بسیار مفتخر است تا منابع زبان اصلی این مقاله را با شما در میان بگذارد: noomii – somaticainstitute
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید