سئو چیست؟ و چرا سئو مهم است؟
شده تا حالا بخواهید کسب و کار اینترنتی راهاندازی کنید ولی بترسید بخاطر اینکه نتوانید مشتریهای خود را جذب کنید؟ یا اینکه کسب وکار اینترنتی را دید که به علت نداشتن مشتری دچار رکود شده باشه؟ به نظرتون چرا این اتفاق افتاده؟
به احتمال زیاد به علت نادیده گرفتن موضوع مهمی به اسم سئو. در این مقاله قصد داریم که سئو را توضیح دهیم و از اهمیت آن براتون بگم.
سئو در لغت به چه معناست؟
سود مخفف Search Engine Optimization، به معنی بهینه سازی موتورهای جستجو میباشد.
سئو چیست؟
سئو به مجموعه عملکردی که باعث شود سایت با کلمات کلیدی خاص به نتایج اول گوگل بیائید؛ میگویند. برخی از سئوکاران به اشتباه فکر میکنند که باید سایت و محتوا را براساس سلایق الگوریتمهای موتورهای جستجو ایجاد کنند، در صورتی که این فکر کاملا اشتباه است. ما میبایست سایت و محتوا را براساس نیاز کاربر ایجاد کنیم، و کاربر با ورود به سایت ما نیاز خودش را رفع کند.
حالا چرا اولویت کاربر است؟ چون اگر کاربر از سایت و محتوای سایت شما لذت ببرید، در سایت شما مانده و موتورهای جستجو متوجه این امر شده، پس به سایت شما رتبه بهتری میدهد.
چرا سئو اهمیت دارد؟
شاید برای شما سوال پیش بیاید که چرا سئو مهم است در صورتی که سئو زمانبر است و هزینهای را برای شخصی که سایت دارد، در بر دارد.
خب سئو برای کسب و کارهای آنلاین ضروری است، چون بیشتر افراد به خصوص بعد از شیوع ویروس کرونا به خرید آنلاین و دریافت خدمات آنلاین رجوع کردند، و برای رفع نیاز خودشون در اینترنت جستجو میکنند. این جستجو توسط موتورهای جستجو مثل گوگل انجام میشود. پس ما نیاز داریم که سایت خود را به در کلمات کلیدی مربوط به کسب وکار خود به صفحه اول نتایج گوگل بیاریم. و حتی بریم جز نتایج اول؛ و به اصطلاح سایت خود را سئو کنیم.
اما چرا سئو کردن مهمه؟ چون حدود 80 درصد جستجوها در نتایج اول به اتمام میرسند، یعنی نیاز کاربران در همان نتایج اول برطرف میشه. پس کاربران به سراغ سایتهای دیگر که در صفحه دوم و دیگر صفحات نتایج هستند، نمیروند. و در نتیجه اگر سایت ما در صفحه دوم از نتایج گوگل باشد، چیزی حدود 80 درصد از افرادی که به دنبال خدمات و یا محصولات ما هستند را از دست میدهیم. پس ما باید از تکنیکها و راهکارهایی مربوط به سئو استفاده کنیم تا بتوانیم محصولات و خدمات خود را به مشتریان خود معرفی کنیم. و با استفاده از سئو کردن سایت خود، خدمات آنلاین، و یا فروشگاه آنلاین خود را در دسترس کاربران قرار دهیم و راحتتر با مشتریان خود در ارتباط باشیم.
در بالا من از عبارت کلمات کلیدی استفاده کردم، حالا کلمات کلیدی چی هستند؟ کلماتی هستند مربوط به کسب و کار ما، و ما میخواهیم با این کلمات به نتایج اول گوگل بیائیم. اگر بخواهم یک مثال بزنم، مثلا من سایت فروشگاهی کیف و کفش را راهاندازی کردم و قصد دارم سایت من با کلماتی چون خرید کفش، کیف و کفش ست و… جز نتایج اول گوگل باشد.
آیا میتوانم در زمان کوتاه به نتایج اول گوگل بیام؟
اگر کلمات کلیدی که شما دوست دارید در آن به نتایج اول گوگل بیایید، کلمات رقابتی باشند(یعنی سایتهای زیادی از قبل وجود دارند که برای آن کلمه دارند تلاش میکنند تا با آن کلمه به نتایج اول گوگل بیایند.) با استفاده از روشهای اصولی که متضاد با الگوریتمهای گوگل نباشند، نمیتوان در زمان کوتاه در نتایج اول گوگل آمد. ولی در یک پروسه زمانی 3 تا 6 ماه میتوانید با استفاده از روشهای اصولی به نتایج اول بیایید.
برای اطلاع از اینکه سئو به چند روش انجام میشود، و با روشهای غیر اصولی آشنا شوید؛ پیشنهاد میکنم مقاله انواع روش سئو را مطالعه نمایید.
راهکارهای سئو به چند دسته تقسیم میشود؟
در این قسمت میخواهیم سه دسته از راهکارهای اصلی سئو را بررسی کنیم:
سئو داخلی
مجموعهای از تکنیکها و راهکارهایی که باعث بهینه شدن و سئو صفحات وب ما میشوند، زیر مجموعه سئو داخلی قرار میگیرند. بخش بزرگی از فعالیت سئو در پروژههای بهینه سازی سایت مرتبط با سئو سایت On page است؛ بهتر است که بریم و برخی از مواردی که در سئو داخلی بررسی میشود را با هم مشاهده کنیم:
- طراحی قالب(داشتن قالبی بدون خطا در کدنویسی؟)
- استفاده از استانداردها برای URLها و آدرسهای سایت
- بهینه سازی محتوا(شما با محتوا میتوانید مخاطب را به سمت سایت خود هدایت کنید.)
- کلمات کلیدی به انداز کافی و لازم در محتوا استفاده شود
- بررسی متا تگهای استفاده شده
- استاندارد سازی لینک های داخلی
- بهینهسازی تصاویر و …
سئو خارجی
به تمام تکنیکها و راهکارهایی که بر روی پارامترهای بیرونی برای سئو سایت انجام میشود؛ سئو خارجی میگویند. این راهکارها تاثیر مستقیمی بر روی سئو و بهینه سازی سایت دارند؛ پس اگر اشتباهی انجام شود ضرر زیادی به سایت وارد میشود و اگر به درستی انجام سود تاثیرات خوبی بر روی سئو سایت دارد. سئو خارجی بع از سئو داخلی انجام میدهیم و در راستای آن میباشد. بهتر است که بریم و برخی از مواردی که در سئو خارجی بررسی میشود را با هم مشاهده کنیم:
- لینکهای معتبر از وب سایتهای ارزشمند و مرتبط با موضوع سایت خودمون به سمت سایت خودمون دریافت کنیم.
- فعالیتهای مستمر در شبکه های اجتماعی مثل توییتر، فیسبوک، اینستاگرام، گوگل پلاس، لینکدین و …
- و به اشتراک گذاری مطالب و مقالات سودمند سایت با کاربران اینترنتی و در شبکههای اجتماعی
سئو تکنیکال
تمامی اتفاقاتی که بصورت تکنیکال ما انجام میدهیم تا سایت را در نظر کاربران و گوگل بهینه کنیم. و صفحات سایت ما ایندکس شود. مثل بهینهسازی کدها، ساخت نقشهی سایت و…
این بخش از سئو به محتوا ارتباطی ندارد و به زیر ساخت وبسایت اهمیت میدهد. به همین دلیل است که نام تکنیکال یا فنی را برای آن انتخاب کردهاند.
- استفاده از structured dataها
- بهینه سازی فایل robots.tx
- بهینهسازی صفحات 404
- ایجاد نقشهی سایت
- افزایش سرعت سایت
- واکنشگرایی صفحات سایت
- و..
نتیجه گیری:
برای اینکه بتوانیم یک کسب و کار اینترنتی عال داشته باشیم، میبایست خدمات و محصولاتمون را به افرادی که نیاز به خدمات و محصولات ما را دارند، عرضه کنیم. و میدانیم که الان همه برای رفع نیاز خود در گوگل سرچ میکنند و نیازهای خود را بر طرف میکنند. پس برای عرضه خدمات و محصولات خود نیاز داریم که جز نتایج اول گوگل در زمینه کاری خود باشیم. و اینکار را میتوانیم با استفاده از تکنیک سئو انجام دهیم. که با استفاده از این روش ما حداکثر بین 3 تا 6 ماه خدمات و محصولات خود را به مخاطبین هدف خود معرفی کنیم.
آیا این محتوا برای شما مفید بود؟
برای ثبت امتیاز روی ستاره های بزنید
میانگین امتیاز داده شده: 0 / 5. تعداد امتیازهای ثبت شده: 0
هنوز امتیازی ثبت نشده! اولین امتیاز را ثبت کنید
دیدگاهتان را بنویسید